Communicatie in een veranderende arbeidsmarkt

Met communicatie bijdragen aan het werven en behouden van personeel; als adviseur arbeidsmarktcommunicatie mag jij deze belangrijke taak op je nemen. Wat houdt de functie nog meer in en welke uitdagingen heeft het ETZ voor je de komende jaren? Je leest het hier. 

Duizenden collega’s en duizenden verhalen

Met op de achtergrond het geluid van de landende traumahelikopter en zicht op een binnenrijdende ambulance overleg je met recruitment over een wervingscampagne. Terwijl je even later je presentatie voor nieuwe medewerkers voorbereidt stapt de teamleider van de Intensive Care bij je binnen voor een pakkende vacaturetekst. Welkom op de afdeling arbeidsmarktcommunicatie, dé plek waar je als communicatieadviseur het ETZ werkgeversmerk maakt, bewaakt en uitdraagt. Jouw kantoorwerkplek is in gebouw De Leij op locatie ETZ Elisabeth in Tilburg. In dit twee verdiepingen tellende kantoorpand werken ondersteunende afdelingen zoals P&O, Communicatie, Facilitair en Inkoop. Je stappenteller wordt blij van werkdagen in het ETZ, want voor de meeste afspraken loop je door de ruime ziekenhuisgangen naar de tientallen (zorg)afdelingen op locatie ETZ Elisabeth. Verdeeld over drie ETZ-locaties werken zo’n 6500 medewerkers met 6500 verhalen over het ETZ als werkgever en opleider. Een goudmijn voor arbeidsmarktcommunicatie!

Thijs Nepveu (communicatieadviseur arbeidsmarktcommunicatie)Thijs Nepveu (communicatieadviseur arbeidsmarktcommunicatie)

Arbeidsmarktcommunicatie: concreet en veelomvattend

Als communicatieadviseur in het ETZ ben je een schakel tussen bestuur, organisatie en interne en externe doelgroepen. In het ETZ werken zo’n 12 communicatieadviseurs. Iedere ochtend overleggen zij een kwartier met elkaar, iedere donderdag een uur. Zo blijft iedereen op de hoogte van wat er speelt in onze grote organisatie. Afdelingen, projecten en specialismen zijn onderling verdeeld onder de adviseurs. Jouw specialisme is even concreet als veelomvattend: arbeidsmarktcommunicatie. Want van witte jas tot maatpak en van schoonmaak tot technische dienst en horeca: iedereen heeft er behoefte aan. Zeker in de huidige arbeidsmarkt. ETZ-medewerkers zijn trots op hun werk, dragen dit graag uit en zitten vaak boordevol ideeën over communicatiekansen. Aan jou de taak om deze ideeën te versterken, te bundelen en bij te sturen zodat ze in lijn blijven met onze corporate-strategie. Hierin trek je veel op met de afdelingen recruitment, HR, communicatie en het management.

Dit is je kans!

De personeelstekorten in de zorg stijgen de komende jaren. Zwaar voor de branche, communicatief interessant. Want hoe krijgt het ziekenhuis grip op de arbeidsmarkt? Jij gaat het ziekenhuis erbij helpen met arbeidsmarktcommunicatie. Het nieuwe akkoord over de cao-ziekenhuizen en de nieuwbouw van ons ziekenhuis bieden kansen voor het ETZ als werkgever. Net als de mogelijkheden op het gebied van employer branding waarin het ETZ de komende jaren wil investeren. En jij ziet er ongetwijfeld nog veel meer. De behoefte aan arbeidsmarktcommunicatie is groot, net als je meerwaarde. Al kun je nog geen pleister plakken, met jouw communicatiekennis heb je een belangrijke bijdrage aan het leveren van goede zorg. Voor een sector die voor iedereen belangrijk is, in hét ziekenhuis voor inwoners van de regio Midden-Brabant en ver daarbuiten. Als je communicatiehart sneller begint te kloppen, wacht er een mooie kans op je. Grijp ‘m!