Yvette SEH-verpleegkundige

Even voorstellen: ik ben Yvette, 26 jaar en gediplomeerd SEH-verpleegkundige. Tijdens mijn hbo-v opleiding ben ik stage gaan lopen bij het ETZ. En ik ben nooit meer weggegaan. Ik heb eerst ervaring opgedaan bij de afdeling vaatchirurgie en ben vervolgens gaan werken op de Spoedeisende Hulp (SEH). Ik hou van uitdaging, spanning en het uitvoeren van veel verpleegtechnische handelingen, dus ik zit bij de SEH helemaal op mijn plek.  

We zijn een Neurochirurgisch centrum en level 1 Traumacentrum, waardoor we op de SEH zowel grote multitrauma’s als minder grote ongevallen zien.

SEH-verpleegkundige Yvette

Werken bij de SEH van het ETZ betekent rennen en stilstaan. Het is aanpoten en je weet niet wat je te wachten staat, de taak aan jou en het team om alles in goede banen te leiden. Dat vind ik ontzettend leuk. We hebben bij het ETZ dag-, avond-, nacht, trauma- en triagediensten. Elke dienst is verschillend.

We zijn een groot ziekenhuis, waardoor ik en mijn collega’s een groot scala aan patiënten en klachten zien. Het ene moment gips je een arm en het andere moment ben je aan het reanimeren of heeft de patiënt een sepsis. Als een patiënt op de afdeling binnenkomt, begin ik als verpleegkundige bij nul.

Samen met de artsen en medisch specialisten bepalen we het ziektebeeld en vervolgacties. De  samenwerking met onze SEH-artsen vind ik ontzettend prettig, zij zijn altijd bereikbaar en beschikbaar.  

Ondanks de omvang voelt het ETZ als een klein ziekenhuis

Ik loop hier sinds mijn opleiding rond en ken daardoor veel mensen binnen het ziekenhuis bij naam. Op de SEH hebben we een leuk, open, gezellig en vooral ook lief team. We lachen met elkaar, maar kunnen ook goed praten over minder leuke situaties. Daarnaast houden we er van om de typische Brabantse festiviteiten, zoals carnaval en de Tilburgse kermis, samen te vieren!

Ben jij iemand die houdt van aanpakken, maar ook af en toe van een dolletje houdt? Informeer dan eens naar de mogelijkheden van het werken op de SEH. Ik verwelkom je graag als nieuwe collega! 

Werken op de Spoedeisende Hulp

Werken op de Spoedeisende Hulp

Op onze SEH werken dé acute zorgspecialisten van Noord-Brabant. Wij behandelen jaarlijks ongeveer 60.000 patiënten van diverse specialismen en leveren level 1 traumazorg en neurochirurgische en cardiologische zorg op hoog niveau.