Wouter, IC en SEH verpleegkundige en werkzaam voor Defensie

Voordat ik 10 jaar geleden bij het ETZ begon, heb ik ervaring opgedaan in twee andere ziekenhuizen. Daar heb ik de opleiding voor IC en SEH verpleegkundige gedaan. Vervolgens ben ik voor Defensie gaan werken en na mijn eerste uitzending ben ik in het ETZ begonnen. Ik werk voor 50% op de IC en voor 50% op de SEH en eens per anderhalf jaar ga ik voor zo’n twee maanden op uitzending. Ik vind het ontzettend interessant om te werken in twee verschillende specialismen van de acute zorg en dat te combineren met militaire uitzendingen en oefeningen. Door mijn kennis en kunde van verschillende afdelingen sla ik een brug tussen de specialismen IC en SEH.

“Tijdens een uitzending is het voor mij de uitdaging te voorzien in goede medische zorg voor militairen, de ene keer op zee, de andere keer in de woestijn”

Op de SEH spreekt de trauma- en Fast Track patiëntengroep mij het meest aan. Op de IC werk ik een paar maanden intensief op high care, waardoor ik mij op de SEH daar minder op hoef te focussen. De triagediensten zijn een vak apart. Het is mooi dat je in de triage vaak zorgen en gevoelens van onmacht bij mensen kan verminderen en de emotie kan leiden door verwachtingen te scheppen. Soms temper je de boosheid of stel je een kind gerust met het verdriet door te zeggen dat hij of zij geen prikje krijgt. Met een lach kan je veel veranderen.

Als je bij ons komt werken, kom je terecht in een open en positief team met de veiligheid om dingen te bespreken. En ik ken hier op de afdeling geen enkele verpleegkundige zonder humor! Als je kiest voor onze SEH, weet ik zeker dat je er geen spijt van krijgt.