Juul, IC verpleegkundige

IC-verpleegkundige Juul Aben

Elke dag draag ik bij aan de hoogst mogelijke kwaliteit van zorg. Op de IC speel je in op acute situaties en in een later stadium leer je alle ins en outs kennen van de patiënt. Op onze Intensive Care zie je veel neurotrauma, wat verdieping geeft in het vak.

Niet uitgeleerd tot mijn pensioen

Na het werken via de flexpool en op de afdeling Neurologie, heb ik bij het ETZ de mogelijkheid gekregen mij te specialiseren tot IC verpleegkundige. Na de opleiding tot IC verpleegkundige zijn er nog genoeg mogelijkheden om te blijven leren en ontwikkelen, bijvoorbeeld tot ventilation practicioner of vanwege ons traumacentrum onderdeel te worden van het Quick Respons Team. Alle ontwikkelingen op het gebied van Intensive Care, zorgen ervoor dat ik niet snel ben uitgeleerd.

Tijdens een nazorggesprek jouw naam horen en bedankt worden is ontzettend mooi

Vanwege de intensiteit van de zorg, heb je nauw contact met familie en de patiënt. Een opname op de IC kan als traumatisch ervaren worden, daarom besteden wij veel aandacht aan begeleiding en nazorg. Bij het begin van een opname geven wij bijvoorbeeld bij de naasten aan om het proces op te schrijven of foto’s te maken. Voor hen klinkt dat misschien gek, maar het kan heel erg helpen in de verwerking van de opname.

Verder wordt de patiënt en/of naasten na het verblijf op de IC uitgenodigd op de nazorgpoli van de IC. Er wordt sinds kort door onze intensivist Anne een IC-café georganiseerd, waar mensen ervaringen met elkaar kunnen delen. Het geeft veel voldoening als iemand later zegt; ‘Goh, Juul, ik wil je nog ontzettend bedanken voor je hulp en begeleiding’. 

Werken op de Intensive Care

Werken op de Intensive Care

Wil jij werken op de grootste IC van Zuid-Nederland, waar je te maken hebt met een brede patiëntenmix