Irma, HC verpleegkundige

Op de High Care zien we veelal patiënten die postoperatief extra bewaking nodig hebben of patiënten vanaf de IC in het kader van het ‘step down’ traject. Deze patiënten hebben extra bewaking nodig en liggen vaak zo’n dag of twee bij ons op de afdeling, maar een opname kan ook weken duren. De meeste patiënten zijn bij kennis (of het moet zijn dat ze neurologisch aangedaan zijn), waardoor we op de HC vaak goed contact met hun hebben. Daarnaast werken we samen met patiënt en familie naar de volgende (tussen) stap naar afdeling, verpleeghuis of revalidatie toe.

“Onder andere het specialisme neurologie brengt veel afwisseling en verdieping in mijn vak”

Je hebt hier veel ontwikkelingsmogelijkheden, bijvoorbeeld in de trauma’s en neurotrauma’s. Toen ik bij het ETZ kwam werken, wist ik nog niet zo veel van neurologische patiënten, wat hier een speerpunt is. Ik vind het ontzettend interessant dat ik de ruimte heb gekregen om mij te verbreden in dit specialisme. Je kan veel leren van collega’s, want iedereen is hier een expert!

“Je staat er nooit alleen voor, want we doen het samen en staan voor elkaar klaar”

Ik vind de begeleiding van de patiënten en familie erg mooi. De stapjes die een patiënt maakt, kan je samen met de familie meemaken. Ik krijg er veel voldoening van als de patiënt en familie aangeven dat je hen goed hebt geholpen en begeleid. Maar ook een drukke dienst, die we samen runnen, geeft mij voldoening. Aan het eind van de dag denk ik dan: ‘we hebben het met het team maar mooi gedaan’.