Ilse, IC-verpleegkundige

‘Veel expertise in huis’

“Ik vraag me iedere dag af: wat kan ik doen zodat de zorg voor mijn patiënten nog beter wordt? Door de beslissingen die je neemt, kun je echt iets betekenen voor patiënten. Bovendien heb ik de tijd voor hen. Ik ben echt een allround verpleegkundige. Dit werk is ontzettend leuk en interessant als je kritisch bent en dynamiek zoekt.”

Voortdurend ontwikkelen

“Ik werk op een level 3 Intensive Care afdeling. Dat betekent dat we heel veel expertise in huis hebben. Er zijn ventilationpracticioners, circulationpracticioners, renalpracticioners en neuropracticioners. Ons vakgebied kenmerkt zich door voortdurende ontwikkelingen, zoals nieuwe beademingstechnieken. Het ziekenhuis geeft veel ruimte voor eigen initiatieven en vernieuwing. Om bij te blijven, volg ik regelmatig opleidingen.”

Spil in totale behandeling

“Als IC-verpleegkundige zie ik de patiënt het meest. Daarom ben ik de ogen van de arts en daarmee de spil in de totale behandeling. Mijn observaties zijn belangrijk in het overleg met artsen. Op basis daarvan wordt bepaald of en hoe een behandeling wordt uitgevoerd. Ik streef ernaar om een beslissing te nemen waar je samen achter staat. Ik kom daarom echt op voor de belangen van de patiënt.”