SEH en trauma

Het ETZ is hét traumacentrum van Noord-Brabant. Het ziekenhuis specialiseert zich steeds verder op het gebied van acute zorg, met als speerpunten de zorg voor de neuropatiënt en de traumapatiënt. Het ETZ wil uitgroeien tot een van de grootste traumacentra van Nederland.

SEH en IC verpleegkundige aan het woord: Wouter

"Ik werk voor 50% op de IC en voor 50% op de SEH en eens per anderhalf jaar ga ik voor zo’n twee maanden op uitzending voor Defensie. Ik vind het ontzettend interessant om te werken in twee verschillende specialismen van de acute zorg en dat te combineren met militaire uitzendingen en oefeningen. Door mijn kennis en kunde van verschillende afdelingen sla ik een brug tussen de specialismen IC en SEH."

Lees zijn verhaal.

IC-verpleegkundige aan het woord: Ilse

“Als IC-verpleegkundige zie ik de patiënt het meest. Daarom ben ik de ogen van de arts en daarmee de spil in de totale behandeling. Ik vraag me iedere dag af: wat kan ik doen zodat de zorg voor mijn patiënten nog beter wordt?"

Lees haar verhaal.

Operatieassistent aan het woord: Bea

"Met 26 jaar ervaring heb ik al heel veel operaties gezien. Meewerken aan nieuwe ontwikkelingen, dat zijn voor mij de krenten in de pap." Als operatieassistent verplaatst Bea zich altijd in de patiënt. "Ik denk altijd: ‘Wat als ik daar lag?’."

Lees haar verhaal.

Operatieassistent aan het woord: Remy

"Bij een trauma wordt iemand razendsnel naar de operatiekamer gebracht. Vanaf dat moment ben ik constant een stap vooruit aan het denken: ik heb al in mijn hand wat de chirurg nodig heeft. De adrenaline stroomt door mijn lijf. Ik val terug op mijn kennis en ervaring en moet keihard actie ondernemen. Zo goed samenwerken geeft een kick."

Lees zijn verhaal.

SEH-arts aan het woord: Harm

Als SEH-arts behandel je patiënten op de Spoedeisende Hulp. Patiënten komen hier op verschillende manieren terecht, via de huisarts, een 112 melding of uit zichzelf. "Je moet er dan zo snel mogelijk achter komen of iets ernstig is of niet. Wat is er grofweg aan de hand? En wie heb ik hiervoor nodig?"

Lees zijn verhaal.

Radiologisch laborant aan het woord: Inge

Ondanks haar jeugdige leeftijd, draait Inge (23) als radiologisch laborant al heel wat jaartjes mee. En nog altijd maken trauma's op haar veel indruk. "Mijn adrenalinepeil stijgt aanzienlijk als ik erbij geroepen word voor de CT-scans. Mijn enige doel op dat moment is om goede CT-scans te maken, zodat de specialisten genoeg informatie hebben om de behandeling te starten.”

Lees haar verhaal.