Peter, fysiotherapeut

‘Het zelfvertrouwen van patiënten zien groeien, doet me goed’

Peter komt eigenlijk overal op ETZ TweeSteden. “Dat is het leuke aan fysiotherapeut zijn in een ziekenhuis. Het acute karakter van het werk is wel even wennen; er zijn veel factoren waarmee je rekening moet houden. Niet iedereen houdt daarvan, ik vind de afwisseling heel leuk.”

Studie

Na het behalen van zijn vwo-diploma, volgde Peter de opleiding Fysiotherapie in Breda. Inmiddels is hij druk bezig om zijn masterdiploma Fysiotherapiewetenschappen te halen. “Ik merkte dat ik behoefte had om de verdieping op te zoeken. Ik wil niet alleen mensen kunnen helpen, maar ook beter onderbouwen en begrijpen waarom je voor een bepaalde aanpak kiest. Het geeft me een basis om processen te verbeteren.”

Vooruitgang

Peter werkt zowel op de verpleegafdeling als op de polikliniek. “Het grootste verschil? Met patiënten uit het ziekenhuis werk je vaak intensief samen. Ik vind het leuk dat je de vooruitgang ziet bij die mensen. Je houdt ze in beweging en als dat beter gaat, zie je hun zelfvertrouwen groeien. Dat doet me goed.”

Humor

Beweging is tegenwoordig het sleutelwoord voor een fysiotherapeut in het ziekenhuis. “Vroeger moesten mensen zoveel mogelijk stil liggen. Inmiddels weten we dat het vaak beter is om mensen in beweging te houden. Niet iedereen is even vrolijk als ze een fysiotherapeut naast hun bed zien staan. Maar dan heb ik het met hen over de voordelen, gooi een flinke dosis humor ertegenaan en dan krijg ik hen toch aan het bewegen.”