Paramedisch

In het ziekenhuis zijn verschillende paramedici werkzaam, waaronder diëtisten, fysiotherapeuten, logopedisten, ergotherapeuten en maatschappelijk werkers. De behandeling en begeleiding die zij bieden, is onderdeel van de totale medische behandeling.

De arts vraagt een paramedicus in consult als er een specifieke vraag is. Als therapeut werk je vaak één op één met de patiënt. Ook is er onderling veel samenwerking. Onze paramedici leveren buitengewone zorg en zijn continu bezig om die te verbeteren.

Fysiotherapeut aan het woord: Peter

Fysiotherapeut Peter aan het werkFysiotherapeut Peter komt eigenlijk overal op ETZ TweeSteden. "Ik vind het leuk dat je de vooruitgang ziet bij de patiënten. Je houdt ze in beweging en als dat beter gaat, zie je hun zelfvertrouwen groeien. Dat doet me goed."


Lees zijn verhaal.

Ergotherapeut aan het woord: Megen

De ergotherapeut aan het werk.Een patiënt zo zelfstandig mogelijk naar huis laten gaan, dat is het uitgangspunt op de afdeling Ergotherapie in het ETZ. “Dat lukt natuurlijk niet altijd, maar dan wordt er alsnog alles aan gedaan om de patiënt zo zelfstandig mogelijk te houden”, vertelt Megen Lemmers.

Lees haar verhaal.