Esmee, leerling verpleegkundige VOZ

‘Vepleegkundige zijn is zo veel meer dan billen wassen’

“Ik ben aan het afstuderen op de Verpleegkundige Opleiding Ziekenhuizen (VOZ) en ondertussen ben ik al gestart met de Hoger Verpleegkundige Opleiding Ziekenhuizen (HVOZ). Ik koos voor de VOZ-opleiding bij het ETZ, omdat ik graag aan de slag wil in een ziekenhuis. Bovendien is de kans op een baan groter als ik straks klaar ben. Tijdens de opleiding loop je veel stage en bouw je een boel ervaring op. 

Oriënteren

Het prettige aan de opleiding is dat je veel mag doen en zien, maar je bent tegelijkertijd ook leerling. Dat is prettig, want als je iets nog niet goed kan of durft, krijg je daar begeleiding bij. Het voordeel van de stages is niet alleen de ervaring die je opbouwt, je kunt je hierdoor ook goed oriënteren. Dan weet je bijvoorbeeld wat je wel en niet bevalt of bij welk specialisme je voorkeur ligt.

Dankbaar

Het leuke aan het werk als verpleegkundige vind ik dat ik echt voor mensen kan zorgen. Het is een heel dankbaar beroep. In tegenstelling tot het idee dat mensen vaak hebben, dat je als verpleegkundige de hele dag billen aan het wassen bent. Er komt zo veel meer bij kijken. Het past ook goed bij mijn persoonlijkheid, omdat ik van mezelf al heel graag mensen help. Dat is iets wat in je zit en waar je pas achter komt door het te proberen.”