Het werken op de afdeling OK bij het ETZ, wat kan je dan verwachten? Recovery & PACU verpleegkundigen Sander en Erica vertellen je meer over hun functie, afdeling en het team!
REKEN MAAR UIT HOELANG IK ER AL WERK
Sander: “Na mijn studie was voor mij duidelijk dat ik in een ziekenhuis wilde werken, omdat ik de verpleegtechnische kant en het medisch handelen erg interessant vond. Om mijn horizon te verbreden heb ik er na een aantal jaren voor gekozen om te werken voor verschillende bedrijven. De laatste jaren begon het weer te kriebelen om direct voor patiënten te zorgen. Ik heb een herintrederscursus gevolgd, mijn BIG-registratie opnieuw geregistreerd en werkervaring opgedaan in de ouderenzorg. Begin 2019 ben ik begonnen als Recovery & PACU verpleegkundige en ik hoop hier nog lang te mogen blijven werken.”
Erica: “Dat hopen wij ook Sander! Voor mij was ook duidelijk dat ik in een ziekenhuis wilde werken. Aangezien ik twijfels had over op welke afdeling ik graag zou willen werken heb ik een dag meegelopen op de OK afdeling. Ik was meteen enthousiast. In 2005 heb ik mijn diploma Recoveryverpleegkundige behaald. Tot op de dag van vandaag werk ik nog steeds met veel plezier.

Recovery & PACU verpleegkundige Erica
Sander: “Ja dat is ook wel opvallend van deze afdeling. Een groot gedeelte van Recovery & PACU verpleegkundige werkt hier al een langere tijd. Dat heb ik nog niet vaak meegemaakt.
Erica: “In de afgelopen tijd heb ik ook in het opleidingscentrum reanimatietrainingen, BLS/ALS trainingen gegeven aan alle verpleegkundige en ANIOS. Hiervan heb ik veel geleerd in zowel het geven als het krijgen van trainingen. Ik heb dit met veel plezier gedaan, omdat je veel mensen in het ziekenhuis leert kennen en mensenkennis opdoet. Als Recovery & PACU verpleegkundige moet je aan kunnen voelen wat een patiënt nodig heeft.”
DANKBAAR
Sander: “Als Recovery & PACU verpleegkundige check je natuurlijk alle gegevens van de patiënt, prik je infusen, assisteer je de anesthesioloog bij geven van een ruggenprik, epiduraal of plexus. Je ziet dan dat de ene patiënt meer zenuwen heeft dan een andere, maar er is bijna altijd spanning. Wanneer de patiënt op de verkoeverkamer ligt dan kan het zijn dat de patiënt nog naar je vraagt om langs te komen. Zij spreken dan waardering uit en dat is voor mij waardevol.”
Erica: “Naast de dankbaarheid van de patiënt heerst er een leuke werksfeer op de afdeling met veel diversiteit en uitdagingen. Je bent als Recovery & PACU verpleegkundige breder opgeleid dan een basisverpleegkundige. Ondanks dat ik alle kanten op kan is het goed hier en blijf ik hier.”
Sander: “Ja en belangrijk is dat je als Recovery & PACU verpleegkundige dingen doet die mogelijk risicovol zijn. Als je qua medicatie een fout maakt dan kan dit grote gevolgen hebben. Heel belangrijk is dat je altijd terug kan vallen op je team en dat je zelf je grens bewaakt. Wanneer ik ga twijfelen ga ik dit overleggen. Je werkt naast je team nauw samen met anesthesie medewerkers, anesthesiologen en andere specialisten. Als Recovery & PACU verpleegkundige werk je op de voorbereidings- of de verkoeverkamer."

Recovery & PACU verpleegkundige Sander
Erica: “Als Recovery & PACU verpleegkundige werk je onregelmatig, nachten en weekenden. De nachten sta je alleen en in het weekend werk je tot 18.30 uur samen. Daarna ben je verantwoordelijk voor wat er op jouw afdeling gebeurt. Daarnaast doe je de Acute Pijn Service op de verpleegafdelingen. Je ziet de patiënt die je op de verkoeverkamer hebt gehad mogelijk naderhand nog op een afdeling als je pijnservice loopt.”
Ben jij onze nieuwe collega die nieuwsgierig is, open is en staat voor goede patiëntenzorg? En hou je op zijn tijd van een geintje? Wij kunnen je verzekeren dat je in een warm bad terecht komt. We nodigen je van harte uit om eens te mee te lopen om de patiënten en het team te leren kennen!