Bob, Operatieassistent

We zien hier kleine operaties en grote trauma’s, van kritiek tot stabiel. Zo maakte ik een tijd terug mee dat een groot trauma tegelijkertijd door de vaat- en neurochirurg werd geopereerd op de hybride kamer. Deze patiënt is enkele maanden later weer te been en zelfstandig op de poli voor controle. Daar doe je het voor!

Het niveau is hoog en dat maakt het werken hier een extra uitdaging

Op onze OK doen we alles, behalve cardio-, pancreas- en leverchirurgie. Je komt op locatie Elisabeth  orthopedie, neuro-, trauma- en vaatchirurgie het meeste tegen en op locatie TweeSteden GE, gynaecologie en urologie. Je hebt hier een goede afwisseling in laag- en hoog complex.

We hebben in het ETZ veel specialismen, wat betekent dat je veel moet weten. Daarom investeren we in bij- en nascholing en bijvoorbeeld symposiums. Daarnaast is het mogelijk om bepaalde specialistische operaties en qua complexiteit aan te vragen, zodat je alle ingrepen in de vingers hebt en houdt.

In ons team is het nooit saai!

Het mooie aan mijn werk is de samenwerking met collega’s en artsen. Ons team is divers, met jonge en oudere collega’s. Het is ontzettend gezellig op de afdeling en daarnaast gaan we bijvoorbeeld jaarlijks samen op wintersport en worden er borrels georganiseerd.

Ook als je een keertje vrij wilt of ziek bent, is dat nooit een probleem en is er altijd wel een collega die de dienst wil ruilen of overnemen. De teamleiders houden rekening met jouw voorkeur in bijvoorbeeld bereikbaarheidsdiensten. Zo houd je een goede balans tussen werk en privé.

Werken op de Operatiekamers

Werken op de operatiekamers

Werken op onze OK betekent werken op moderne en uitstekend uitgeruste operatiekamers. Het OK-complex op locatie ETZ Elisabeth beschikt over twee hypermoderne operatiekamers.