Arno, Anesthesiemedewerker

Anesthesiemedewerker Arno

Als medewerker anesthesie ben ik samen met de anesthesist verantwoordelijk voor de narcose van de te opereren patiënt. Hierbij verzorg ik de inleiding, onderhoud en uitleiding van de patiënt. Ook kan het zijn dat wij patiënten moeten bewaken die onder locoregionale anesthesie geopereerd moeten worden. Tijdens de operatie hou ik de vitale functies van de patiënt in de gaten. Ik merk een acute situatie als eerste op, dan moet ik direct schakelen.

Ik ben de oren en ogen van de anesthesist

In mijn functie heb ik met veel techniek, van bijvoorbeeld beademingstoestellen, te maken. Ik werk zelfstandig en run tijdens een operatie mijn eigen toko. Het leuke aan het ETZ is dat het een uitdagend ziekenhuis is, met veel verdieping vanwege de vele specialismen. Binnen een half uur kan mijn dag veranderen door een trauma en acute situaties. We zijn allround en doen alle operaties. Je mag natuurlijk wel je voorkeuren aangeven, daar houden we rekening mee in de planning.

Het is een echte teamsport!

Ik haal mijn voldoening uit het patiëntencontact en de samenwerking met collega’s. Als iemand de OK opkomt met een groot trauma is het mooi als je diegene later stabiel naar de IC kan brengen. Dan denk ik: ‘we zijn er samen voor gegaan, het was pittig, maar het is gelukt’.

We hebben een team waar iedereen bereid is om te helpen, iets te halen of klaar te zetten. We kunnen echt op elkaar bouwen en vertrouwen. Ik vind het ook een pre dat we leerlingen breed en op hoog niveau opleiden. Vaak een reden voor leerlingen om te blijven.

Als anesthesiemedewerker heb je hier veel mogelijkheden, je kan in meerdere functies participeren. Zo prikken wij bijvoorbeeld door het hele huis noodinfusen, kan je onderdeel ook worden van het Rapid Respons Team, leerlingen begeleiden of op uitzending gaan via defensie. 

Werken op de Operatiekamers

Werken op de operatiekamers

Werken op onze OK betekent werken op moderne en uitstekend uitgeruste operatiekamers. Het OK-complex op locatie ETZ Elisabeth beschikt over twee hypermoderne operatiekamers.