OK & Anesthesiologie

Het ETZ beschikt op alle locaties over moderne, uitstekend uitgeruste operatiekamers. Het OK-complex op locatie ETZ Elisabeth beschikt over twee hypermoderne hybride operatiekamers, de hightech versie van de ‘gewone’ operatiekamer. Meerdere chirurgen kunnen in deze kamers tegelijkertijd een traumapatiënt opereren.

Als je op de operatiekamers wilt werken, moet je goed kunnen samenwerken en je goed kunnen aanpassen aan wisselende omstandigheden en wisselende collega’s. Patiënten behandel je met geduld en respect. In stresssituaties of als er iets niet in orde is, houd je het hoofd koel en handel je direct op de juiste manier.

Als leerling-operatieassistent krijg je een praktische opleiding op de operatiekamers. De theoretische opleiding volg je aan Fontys Hogescholen in Eindhoven. Dit is een hbo-opleiding van vier jaar, waarbij je na afloop twee diploma's ontvangt: hbo-verpleegkunde én hbo-operatieassistent.
 

Medewerker aan het woord

Anesthesiemedewerker Arno

Arno, Anesthesiemedewerker

Als medewerker anesthesie ben ik samen met de anesthesist verantwoordelijk voor de narcose van de te opereren patiënt. Hierbij verzorg ik de inleiding, onderhoud en uitleiding van de patiënt.

Operatieassistent Bob

Bob, Operatieassistent

We zien op onze operatiekamers kleine operaties en grote trauma’s, van kritiek tot stabiel. Het niveau is hoog en dat maakt het werken hier een extra uitdaging.

Ivette anesthesiemedewerker

Ivette anesthesiemedewerker

Je verzorgt en begeleidt patiënten waarbij je rekening houdt met lichamelijke, psychische en sociale aspecten. Je biedt ondersteuning voor, tijdens en na de plaatselijke of algehele…

Kelly operatieassistent

"Als operatieassistent bereid je operaties in een ziekenhuis voor en assisteer je de snijdend specialist tijdens operaties. Voordat een patiënt geopereerd wordt, zorg jij ervoor dat de…