Harold, psychiater en Eugenie, klinisch psycholoog

Op de afdeling Psychiatrie is de zorgvraag groot. Gelukkig is er voor personen met mentale problemen professionele hulp. Twee van die zorgprofessionals, Harold en Eugenie, vertellen enthousiast over hun functie.

Eugenie, klinisch psycholoog

“Als klinisch psycholoog behandel ik de hele mens, niet enkel een symptoom of afzonderlijke zorgvraag. Waar nodig werk ik samen met een multidisciplinair team. We kunnen dan samen de ui afpellen om tot de juiste aanpak voor de patiënt te komen. Door deze werkwijze haal ik veel voldoening uit mijn werk.

Wat mij aanspreekt in het werken als klinisch psycholoog is de grote diversiteit aan taken. Ik hou me bezig met individuele patiënten, werk met groepen, ben supervisor voor collega’s in opleiding en neem deel aan uiteenlopende commissies. Binnen ons team heeft iedereen eigen speerpunten. Zo vullen we elkaar goed aan!”  

Op de afdeling Psychiatrie vindt veel overleg plaats om de juiste behandeling voor de patiënt te kiezen.
Van links naar rechts: psychiater Harold | gezondheidszorgpsycholoog-psychotherapeut Suzanne |klinisch psycholoog-psychotherapeut Eugenie

 

Harold, psychiater

“Wat mij aanspreekt in het werken als psychiater in het ziekenhuis is dat ik directe sturing heb over mijn werk en invloed heb op de organisatie van onze zorgeenheid. Ik wil graag goed bereikbaar zijn voor mijn patiënten en verwijzers, inhoudelijk vanuit een holistische blik werken met passende ondersteuning en gemotiveerde collega’s. Dit lukt mij in ETZ heel goed.

In het ziekenhuis hebben we veel tools tot onze beschikking. En we werken samen met andere specialisten om tot de beste zorg voor patiënten te komen. Die samenwerking en multidisciplinaire aanpak geeft een extra dimensie aan mijn werk als psychiater. Ook de zorgvragen zijn daardoor veelzijdig.”