Nienke - ANIOS

Nienke fietst naar haar werk vol verrassingen

ANIOS Nienke Verbakel koos voor het ETZ en vond er meer dan ze naar zocht. Ze ontdekte de uitdaging van een level 1 traumacentrum en de veelzijdigheid van de beschouwende poule. We spraken erover met de inmiddels in Tilburg wonende Nienke.

Kansen zien, krijgen en pakken

‘’Enthousiast!’’, antwoordt Nienke inderdaad enthousiast op de vraag hoe ze zichzelf in één woord omschrijft. Witte jas over haar arm, nog wat bijkomend van de fietsrit op de eerste tropische dag van het jaar. ‘’En sociaal’’, vult ze aan. ‘’In mijn privéleven ben ik graag onder de mensen en dat ben ik hier ook. Een mooie combinatie dus’’, aldus Nienke die vervolgens vertelt over haar start en vervolgstappen in het ETZ. ‘’Ik begon als ANIOS op de SEH en koos daarom bewust voor het ETZ als level 1 traumacentrum. Op de SEH had ik een mooie tijd waarin ik ook de kans kreeg om een interne stage te lopen in de beschouwende poule. Daar ontdekte ik de specialismen Interne Geneeskunde, MDL, Long en Geriatrie. Deze veelzijdigheid beviel zo goed dat ik de overstap maakte en nu als Anios beschouwende poule werk. Vanuit die rol kom ik ook nog steeds op de SEH.’’

De tekst gaat verder onder de foto.

ANIOS NienkeANIOS Nienke

Op een vrije dag naar het werk

‘’Nieuwe vakgebieden ontdekken én de kans krijgen om over te stappen maken het ETZ voor mij een fijne werkgever. Dit is wat ik zoek als ANIOS . Zo ontdek ik wat bij mij past en kan ik onder supervisie wennen aan het feit dat ik arts ben. Daarnaast kan ik hier met vakinhoudelijke en persoonlijke coaching doorgroeien naar specialist’’, vertelt Nienke die hierin een match ziet met wat ze belangrijk vindt als ANIOS: een veelzijdige en veilige werkomgeving. We lopen met Nienke door het ziekenhuis. ‘’Jij was toch vrij?’’, zegt een verbaasde collega tegen Nienke waaruit blijkt dat Nienke speciaal naar het ETZ kwam om met ons over haar werk te praten. ‘’Leuke groep collega’s hier’’, vertelt Nienke nadat ze een praatje maakte met een andere voorbijkomende collega. We nemen plaats in het personeelsrestaurant waar zich een rij vormt bij de couscousbar die deze middag is opgetuigd.

Is dichtbij je schoonmoeder werken een voordeel of een nadeel?

‘’Onlangs startte er een hele nieuwe groep ANIOS en we vormen al best een hechte club’’, vertelt Nienke uitkijkend op een pauzerend restaurant vol ‘witte jassen’, collega’s van de schoonmaak, kantoorpersoneel en collega’s van logistiek. ‘’Vakinhoudelijk klikt het, maar ook daarbuiten. We spreken ook weleens af buiten werktijd en dat zorgt ervoor dat je elkaar goed leert kennen. Nienke leert ook zichzelf als beginnend arts steeds beter kennen. ‘’Eerst dacht ik aan de SEH, nu geniet ik van mijn werk in de beschouwende poule en denk ik er aan om huisarts te worden’’, deelt Nienke terwijl we even later richting de fietsenstalling lopen. ‘’Vanmiddag ga ik mijn schoonmoeder helpen schilderen, zij woont hier ook vlakbij’’, aldus Nienke terwijl we afscheid nemen en ze haar fietssleutel pakt. Of je schoonmoeder helpen schilderen een voordeel of een nadeel van dichtbij huis werken is, laten we aan de lezer. Nienke fietste in ieder geval met hetzelfde enthousiasme weg als waarmee ze binnenkwam. Dus voor haar geldt waarschijnlijk het eerste.

Collega van Nienke worden?

Bekijk vacatures