Meryem, polikliniekassistent Anesthesiologie

‘Interessant om levensverhalen mee te krijgen’

Na haar stage op de polikliniek Anesthesiologie is Meryem blijven hangen bij het ETZ. Acht jaar later werkt ze er nog steeds met veel plezier. “Het contact met de patiënt vind ik het leukst. Iedereen heeft zijn eigen verhaal, met de daarbij horende emoties. Ik vind het interessant om die levensverhalen mee te krijgen en om te zien hoe mensen omgaan met het slechte of goede nieuws dat ze net hebben gehoord.”

Gastvrij

Meryem vindt het wel jammer dat het patiëntcontact steeds minder wordt. “Dat hoort helaas bij deze tijd. Er is erg veel digitaal geworden. Gelukkig hebben we met bijna iedere patiënt toch nog even contact. Al is het maar om een kopje koffie aan te bieden.”

Geduldig

Volgens Meryem is het belangrijk om als polikliniekassistente geduldig te zijn. “Mensen komen bij ons en hebben vaak net slecht nieuws gekregen. Het valt niet altijd goed als iemand niet meteen bij de anesthesioloog terecht kan. Het is belangrijk dat je kalm blijft en duidelijk uitlegt wat de bedoeling is. Een enkeling wordt boos en daar moet je mee kunnen omgaan.”

Divers

Op de afdeling Anesthesiologie zorgt Meryem er met haar collega’s voor dat de anesthesioloog alle benodigde gegevens compleet heeft om een patiënt op tijd goed te keuren voor een operatie. Daarom heeft ze contact met verschillende specialismen. “We hebben met alle snijdende specialismen te maken, zowel poli’s als verpleegafdelingen. Dat maakt deze functie interessant. Je komt allerlei verschillende ingrepen tegen, waardoor je veel te weten komt.”