Hard werken en gezelligheid: de gouden combi bij Dermatologie

De collega’s van Dermatologie houden zich op de drie afdelingen bij ETZ locatie Elisabeth, ETZ locatie TweeSteden en ETZ locatie Waalwijk dagelijks bezig met onderzoek doen naar en het behandelen van huidziekten. Dat is meestal hard werken, maar niet altijd als je het Femke en Jolanda vraagt. Op de afdeling is er ook ruimte voor gezelligheid, leren, ontwikkelen en elkaar helpen. We spraken de dames over hun werk als Medisch Assistent Dermatologie.

Dermatologie Medisch Assistenten Jolanda en Femke

De zorgeenheid Dermatologie is al een tijdje op zoek naar een nieuwe collega om het enthousiaste team te komen versterken. Maar de juiste collega hebben ze nog niet gevonden. “Onbegrijpelijk vinden wij..”, zeggen Femke en Jolanda daarover. “Misschien ook wel omdat onvoldoende bekend is hoe divers ons werk is als Medisch Assistent Dermatologie. Het is zoveel meer dan een administratieve poli. Je werkt hier de hele dag nauw samen met een arts, super interessant!”.

“We werken op alle drie de locaties, veel afwisseling dus!”, vertellen de dames ons. Het team bestaat op dit moment uit 7 dermatologen, 4 assistenten, 13 verpleegkundigen en 1 verpleegkundig specialist. Het is een diverse mix van jong en oud. “Het zijn fijne, behulpzame collega’s. We kijken met elkaar mee of alles goed loopt en proberen tussen het drukke werk door ook tijd te maken om met elkaar koffie te drinken en samen te lunchen”.

Laten we vooraan beginnen. Hoe zijn jullie bij het ETZ en Dermatologie terecht gekomen?

Jolanda neemt als eerste het woord: “Ik werkte al 18 jaar met plezier op de Spoedeisende Hulp van het ETZ. Sinds ongeveer 8 maanden heb ik de overstap naar Dermatologie gemaakt. We werken hier met diensten die beter bij mijn huidige leven passen dan de nacht-, weekend-, en feestdagendiensten op de SEH”.

Voor Femke ligt het anders: “Ik werk alweer 1,5 jaar bij de zorgeenheid Dermatologie. Daarvoor werkte ik helemaal niet in het ziekenhuis, maar bij een huisartsenpraktijk. Nieuw in de zorg was ik dus niet”.

Medisch Assistenten bij Dermatologie

En hoe bevalt het sindsdien?

Beide dames kijken blij. “We hebben allebei een goede eerste indruk gehad. Ik was zelfs de eerste collega die het nieuwe inwerkbeleid doorliep. Dat komt kort gezegd neer op: meteen meekijken met de artsen, zodat je de poli direct leert kennen. Zowel de artsen als andere collega’s nemen echt de tijd voor je, en dat is ontzettend fijn”, vertelt Femke ons tevreden. “En dankzij die fijne collega’s is het buiten het werk om ook nog gezellig. Dan heb je leuke momenten om te kletsen en lachen”, geeft Jolanda aan. En dat kunnen wij zelf ook beamen, fijne collega’s en een goede werksfeer zijn belangrijke factoren om je werk goed uit te kunnen voeren.

Hoe ziet dat fijne team er uit?

“We werken op alle drie de locaties, veel afwisseling dus!”, vertellen de dames ons. Het team bestaat op dit moment uit 7 dermatologen, 6 assistenten en zo’n 15 verpleegkundigen. Het is een diverse mix van jong en oud. “Het zijn fijne, behulpzame collega’s. We kijken met elkaar mee of alles goed loopt en proberen tussen het drukke werk door ook tijd te maken om met elkaar koffie te drinken en samen te lunchen”.

Jolanda en Femke - Medisch Assistent Dermatologie

En hoe zit dat met de werktijden?

Het team wisselt elkaar af in vroege diensten, dagdiensten en late diensten. Daarnaast is elke dinsdag de avondpoli tot 21:00. We begrijpen dat bij het maken van de roosters altijd zo veel mogelijk rekening gehouden wordt met iedereen, én dat het werk divers blijft. “Je hebt nooit drie dagen achter elkaar hetzelfde te doen. We proberen dan bijvoorbeeld één dag telefonie, één dag balie en één dag spreekuren in te plannen”, legt Jolanda ons uit.

Nog een laatste boodschap voor de nieuwe collega?

“Handen uit de mouwen steken? Dan ben je bij ons op de juiste plek!”, roepen de dames in koor. Werken in het ziekenhuis betekent ook dat niet altijd alles te plannen is. Iedere dag is anders en je staat de hele dag aan. “We zoeken iemand met energie, iemand die uitdaging wil. Ja, het is hard werken.. Maar daardoor vliegt de dag wel voorbij!”, vertelt Femke. Maar dat harde werken is geen reden om af te schrikken. “Het is een leuke baan waarin je snel binding hebt met de poli en je collega’s, en de werkgever is super”, vult Jolanda het verhaal van Femke nog aan.

Veel mooie woorden! En wat is het ETZ in één woord voor jullie?

“Dynamisch!”