Karen, applicatiebeheerder

‘Problemen oplossen geeft veel voldoening’

Als applicatiebeheerder zorgt Karen voor het onderhoud en beheer van verschillende zorgapplicaties. “Iedere dag ben ik bezig met het oplossen van puzzels. Als er iets aan de hand is, weet je eigenlijk nooit meteen wat er precies misgaat. Je moet goed kunnen luisteren naar je ‘klanten’. Het geeft veel voldoening als je het probleem succesvol oplost.”

Vindingrijk

Om een goede applicatiebeheerder te zijn, moet je volgens Karen vindingrijk en flexibel zijn. “Met computers en applicaties weet je van te voren nooit wanneer er een storing gaat zijn of wanneer iets vastloopt. Het gebeurt en op dat moment moet je handelen. Georganiseerd te werk gaan is belangrijk. Een kleine aanpassing in de zorgapplicatie kan grote gevolgen hebben voor de werking van andere systemen.”

Samen

Karen heeft de hbo-opleiding Informatica gevolgd en had daarna diverse ICT-functies in de geestelijke gezondheidszorg. Nu werkt ze in een groot team en dat heeft zijn voor- en nadelen. “In een ziekenhuis ben je vaak afhankelijk van de samenwerking met anderen, waardoor het een poosje duurt voor iedereen het ergens over eens is en besluiten genomen kunnen worden. Het fijne is dat je samen met collega’s kunt nadenken over oplossingen. Ook vind ik het prettig dat ik nu gespecialiseerd ben op één gebied, en niet langer verantwoordelijk ben voor heel de ICT.”

Gelijkwaardig

Op de afdeling Applicatiebeheer werken veel parttimers. “Mijn werk in het ziekenhuis is ideaal te combineren met mijn andere baan als docent creatief schrijven. We zijn een informele groep waarin iedereen gelijkwaardig is en waarin we tijd maken om elkaar te helpen en van elkaar te leren.”