Marieke, flexpoolverpleegkundige

‘Ik kan mezelf inplannen en kom overal in het ziekenhuis’

Als flexpoolverpleegkundige ben je op verschillende afdelingen in het ziekenhuis inzetbaar. Zo kan het zijn dat je de ene week op verpleegafdeling Cardiologie werkt en de andere week bij Longgeneeskunde. Marieke doet dit werk inmiddels zo’n vijf jaar. “In principe werk ik op alle algemene verpleegafdelingen. Ik heb weleens in één week op drie verschillende afdelingen gewerkt. Ik houd van die afwisseling.”

Ervaring

“Het scheelt dat voor mij deze flexibele manier van werken een bewuste keuze is. Voordat ik in het ETZ kwam, heb ik acht jaar met meervoudig gehandicapten gewerkt. Toch merkte ik dat ik liever in een ziekenhuis ging werken. Maar ik had nog niet veel ervaring. Voor welke afdeling kies je dan? Dat vond ik een moeilijke keuze. Nu hoef ik voorlopig niet te kiezen, doe heel veel ervaring op en leer wat ik wel en niet leuk vind. Daarnaast heb ik drie kinderen. Dan is het wel heel fijn als je zelf kunt inplannen wanneer je werkt.”

Mindset

Volgens Marieke vereist deze manier van werken wel een bepaalde mindset. “Je werkt niet vast op één afdeling. Dat houdt automatisch in dat je ook elke keer met andere mensen werkt. Voor iemand die houdt van flexibel werken een zegen. Maar als je van routine houdt, is het een ander verhaal. Je zou kunnen zeggen dat je nooit onderdeel van een team uitmaakt. Maar daar staat tegenover dat ik in vijf jaar tijd zoveel mensen heb leren kennen. Ik kom overal in het ziekenhuis wel iemand tegen die ik ken. Ik voel me op mijn plek bij het ETZ.”

Flexpoolverpleegkundige Marieke aan het werk