Transferverpleegkundige Esther is flexwerker in het ETZ

Esther polikliniekassistent en (transfer)verpleegkundige

‘Werken op verschillende afdelingen bevalt heel goed’

De meeste flexwerkers willen via de Flexpool graag aan een vaste baan komen. Esther geniet juist van het afwisselende werk en is al flexer sinds 2008. “Ik heb altijd vast gewerkt als polikliniekassistente, maar nadat ik twee jaar in Spanje had gewerkt, hoefde ik niet meer zo nodig op één plek te werken. Nu werk ik al een hele tijd op verschillende afdelingen en dat bevalt heel goed.”

Planning

De Flexpool benadert Esther als er een tijdelijke baan voor haar is. In overleg wordt dan besloten of Esther dit wil en voor hoeveel uur. “Die uren verschillen overigens iedere week. Ik werk ook nog op oproepbasis in de thuiszorg en dat is altijd goed te combineren. Ruim van te voren geef ik mijn planning door. Iedere week ziet er voor mij anders uit en dat is heerlijk.”

Boekje

Ondertussen is Esther als flexer werkzaam geweest op de poliklinieken Neurologie, KNO, Oogheelkunde, Interne Geneeskunde, Cardiologie en Chirurgie. “Iedere poli heeft zijn eigen bijzonderheden. Ik houd per poli een boekje bij waarin ik alle specifieke zaken opschrijf, als naslagwerk. Anders kan ik alles niet onthouden. Van deze manier van werken leer je heel veel en het houdt je scherp.”

Verlengstuk

Het leuke aan flexen is volgens Esther de contacten die ze opdoet. “Ik ken ondertussen heel veel mensen in het ziekenhuis en kom op allerlei plekken. Wat ook heel fijn is, is dat je echt gewaardeerd wordt. Je bent een verlengstuk van een afdeling en de werknemers geven je het gevoel dat je onmisbaar bent.”

In je karakter

Als flexer moet je volgens Esther leergierig zijn, goed kunnen plannen en de uitdaging willen aangaan om nieuwe dingen te leren. “Je moet voor jezelf kunnen opkomen. Je moet er zelf achter aan gaan als je goed ingewerkt wilt worden. Dat moet wel in je karakter zitten.”

Esther is verpleegkundige Flexpool in ETZ