Mark, projectleider Facilitair Bedrijf

‘Veel doorgroeimogelijkheden in het ETZ’

Mark heeft al veel verschillende functies gehad in verschillende ziekenhuizen. Kort voor de millenniumwisseling besloot hij van het Groot Ziekengasthuis in Den Bosch over te stappen naar ETZ Elisabeth. Hier is hij aan de slag gegaan als technisch medewerker: het beroep waarvoor hij geleerd heeft tijdens de opleiding Elektrotechniek op de voormalige MTS (nu ROC Elektrotechniek).

"Als technicus in een ziekenhuis had ik de zorg over de (nood)stroomvoorziening, de watervoorziening, medische gassen en het luchtzuiveringssysteem. Na dit werk een jaar te hebben gedaan, stapte ik over op het telematicabeheer van de telefooncentrale, de semafoons, de piepers en later ook de mobiele telefoons."

Mark Dankers

Loopbaankansen

In de tussentijd rondde Mark de HTS af. "Ik heb nooit onder stoelen of banken geschoven dat ik wilde doorgroeien. Nadat er in het ziekenhuis op het Bedrijfsbureau een functie als bouwkundig medewerker vrijkwam, greep ik mijn kans. Ik had aanvankelijk niets met bouwen, maar het ging om kleine projecten, dus die uitdaging durfde ik wel aan."

Managementfunctie

Van bouwkundig medewerker schopte Mark het tot elektrotechnicus bij het Bedrijfsbureau. Daar kreeg hij de mogelijkheid om van teamleider onderhoud door te stromen naar een managementfunctie. Mark volgde de hbo-opleiding Middle Management. "Inmiddels is er weer een nieuwe uitdaging op mijn pad gekomen: projectleider Duurzaamheid. In deze functie coördineer ik technische oplossingen voor diverse duurzaamheidprojecten zoals zonne-energie, windenergie en energieopslag in de bodem. Daarnaast ben ik installatieverantwoordelijke voor alle elektrotechnische installaties.”

Ambities

"Het ETZ heeft mij alle kansen geboden om stappen in mijn carrière te maken. Dat geldt niet alleen voor mij; binnen het ziekenhuis krijgt iedereen de mogelijkheid om door te groeien. Als je zelf de ambitie hebt om hogerop te komen, dan kan er heel veel. Er zijn voldoende opleidingsmogelijkheden, want het ziekenhuis vindt het belangrijk om goed opgeleide mensen in huis te hebben.”

Mark Dankers overleg