Cor, beleidsmedewerker Facilitair Bedrijf

Mijn geheim is dat ik nooit gestopt ben met studeren

Recht uit de schoolbanken begon Cor destijds als medisch analist op het Laboratorium voor Medische Microbiologie en Immunologie (LMMI). Nu is hij sinds zes jaar beleidsmedewerker Milieu en Veiligheid. "Ik voel me hier als een vis in het water."

Nooit vervelen

Gevaarlijke stoffen, brandveiligheid, afval, maatschappelijk verantwoord ondernemen, milieuvergunningen, ontruimingsoefeningen: het takenpakket van Cor is boeiend en veelomvattend. Als beleidsmedewerker Milieu en Veiligheid in een ziekenhuis hoef je je nooit te vervelen. Hoewel het een eenmansfunctie betreft, voelt hij zich niet eenzaam. "Doordat ik met zoveel verschillende mensen in contact kom, is mijn werk heel afwisselend. Ik heb veel contacten in en buiten het ziekenhuis, bijvoorbeeld met de gemeente."

Enthousiasme

De afgelopen tijd kreeg Cor ondersteuning van diverse stagiaires Milieukunde. "Ze hadden zich nooit gerealiseerd wat er in een ziekenhuis allemaal speelt op het gebied van milieu. Keer op keer verbaasden ze zich, bijvoorbeeld over de grote hoeveelheid - tweeduizend! - gevaarlijke stoffen. Ze deden hun werk in het ETZ met een groot enthousiasme. Net als ik overigens!"

Cor Zijlmans

Raakvlakken

Cor is niet het type dat zijn loopbaan uitstippelt. Hij rolde van het één in het ander en bekeek op dat moment wat het beste bij hem paste. Zo was hij twaalf jaar lang voorzitter van de Ondernemingsraad en kwam de functie van kwaliteitsfunctionaris voorbij. Een kans die hij met beide handen aangreep, zeker omdat het een compleet nieuwe functie was in die tijd. "Een leerzame tijd", blikt Cor terug. “Achteraf was dit de opstap naar de functie van beleidsmedewerker omdat het werk veel raakvlakken kent. Zeker toen ik er arbo en milieu bij ging doen.”

Geluk

Het is bijzonder dat Cor op zijn leeftijd de stap naar beleidsmedewerker heeft kunnen zetten. "Dergelijke kansen worden niet in elke organisatie geboden. Natuurlijk moet je ook een beetje geluk hebben. Mijn geheim is dat ik nooit gestopt ben met studeren.”