Mechelien, secretaresse

‘Ik was zo blij dat ik weer aan het werk kon'

Mechelien werkt als secretaresse bij het Wetenschapsbureau en de Medisch Ethische ToetsingsCommissie Brabant (METC). Twaalf jaar lang was Mechelien activiteitenbegeleidster op de afdeling Neurologie. Maar er kwam een kink in de kabel. Door ziekte kon zij dit werk fysiek niet meer aan. Nu is ze heel gelukkig met haar nieuwe baan als secretaresse.

Activiteitenbegeleidster

Ruim vijftien jaar geleden begon Mecheliens carrière op de afdeling Neurologie. "In de huiskamer werkte ik vooral met patiënten die een beroerte hebben gehad. Ik zorgde voor ontspanning en dagstructuur. Het gaf veel voldoening om met deze patiënten te werken. Maar door mijn ziekte moest ik hier helaas mee stoppen."

Re-integratietraject

Mechelien is noodgedwongen een aantal jaren thuis geweest en kwam uiteindelijk in een re-integratietraject terecht. Zij volgde twee korte cursussen op het gebied van administratie en boekhouding en ging toen als secretaresse aan de slag.

"Ik heb altijd geroepen dat je mij niet op een kantoor moet zetten en zeker niet alleen. Het bevalt mij boven verwachting goed, het werk is heel afwisselend en uitdagend. De METC en het Wetenschapsbureau toetsen medisch-wetenschappelijk onderzoek met patiënten en proefpersonen. Maandelijks komen er samen bij het wetenschapsbureau en de METC Brabant zo'n twaalf aanvragen voor studies binnen. Heel in het kort: ik check of alles compleet en goed ingevuld is, zorg dat het op de agenda van de commissie komt en handel het daarna af."

Happy

Mechelien heeft in deze nieuwe functie geen contact meer met patiënten. "Ik mis het patiëntencontact soms wel, maar ik heb dit gelukkig los kunnen laten. Mede dankzij de goede begeleiding van het ziekenhuis. En gelukkig lukt het allemaal en kan ik het volhouden. Ja, ik ben nog steeds iedere dag helemaal happy dat ik deze kans gekregen heb."

Secretaresse Mechelien: Ik was zo blij dat ik weer aan het werk kon