Operatieassistent in opleiding

Werken en leren op de operatiekamers

Tijdens het werk-leertraject bij het ETZ, werk je op de moderne en uitstekend uitgeruste operatiekamers. Je wordt opgeleid tot operatieassistent. Een operatieassistent ondersteunt de chirurg vóór, tijdens en na een operatie. Je leert wat de behandelingen inhouden en welke complicaties kunnen optreden. Je zet de nodige materialen klaar en zorgt tijdens de operatie dat de instrumenten op het juiste moment aan de operateur worden aangegeven. Daarnaast zorg je voor een goede opvang en begeleiding van de patiënt.

Als operatieassistent in opleiding werk je op de afdeling Operatiekamers. Zij kenmerken zich als ZIC-afdeling. In onze werk-leeromgeving komen zorg, onderwijs, innovatie en onderzoek in de praktijk samen. Met onder andere verpleegkundigen, operatieassistenten, operatieassistenten in opleiding, anesthesiemedewerkers, ondersteunend personeel, anesthesiologen, anesthesiologen in opleiding, chirurgen en arts-assistenten werk- en leer je samen om de patiëntenzorg te verbeteren. We bieden kwalitatief hoogstaande en veilige zorg op locatie ETZ Elisabeth en TweeSteden. De operatiekamers van locatie ETZ Waalwijk zijn ingericht als leercentrum voor het ziekenhuis. We hebben in totaal 24 operatiekamers waar jaarlijks ± 35.000 operaties plaats vinden.

Meer weten

Laat je gegevens achter of neem contact met ons op als je meer wil weten over de opleiding en het werk als operatieassistent.

App naar 06 8314 7155  App naar 06 8314 7155

Shirley Spooren en Anne-Rieke de Haan van het ETZ Werkplein helpen je graag verder.

Beveiligingscode:

Solliciteren voor de opleiding kan op de vacaturesite van het ETZ. Ook als je je diploma nog niet hebt behaald maar dit jaar wel examen doet, nodigen we je graag uit om te solliciteren. Wij hebben er namelijk vertrouwen in dat jou dit gaat lukken!