Céline, verpleegkundige Oncologie

Ik ben Céline en werk nu twee jaar als verpleegkundige bij het ETZ. Na mijn studie ben ik bij de flexpool gaan werken, omdat ik graag ervaring wilde opdoen op verschillende afdelingen en toen nog niet wist waarin ik mij wilde specialiseren. De afdeling oncologie sprak mij vanwege de patiëntencategorie en het team het meeste aan. Bij het ETZ heb ik dan ook de kans gekregen om de opleiding tot oncologie verpleegkundige te volgen.

“Je verleent dankbare zorg”

In een belangrijke fase van iemands leven, speel je een grote rol. Ik vind het mooi dat ik deel uitmaak van die fase. Een dienst begin je met het doornemen van de patiëntendossiers. Na overleg met de collega’s begin ik met medicijnen en controles, waarbij ik controleer of de beschrijving in het patiëntendossier klopt met wat ik zie. Onze bevindingen nemen we mee naar het overleg met de arts. De rest van de dag werk je volgens visite of beleid. We bieden door een dag heen uiteenlopende zorg; het ene moment ben ik bezig met een patiënt die een chemokuur krijgt en het andere moment met iemand die complicaties heeft door een chemo. We doen veel specialistische verpleegkundige handelingen en hebben een consultfunctie naar andere afdelingen.

“Onze dag is een afwisseling van acute en niet acute situaties”

We bieden veel psychosociale zorg. Ons werk lijkt heel zwaar en dat is het soms ook, maar we relativeren het met humor. Dus we lachen ook op de afdeling. Vaak is er vanuit de patiënten ook de ruimte om de situatie luchtiger te maken. Ons team is lief voor elkaar en heeft een luisterend oor. Er is altijd wel een collega die met je wil praten over iets wat je hebt meegemaakt.


Ben jij iemand die goed naar de patiënt kan luisteren en daaruit filtert wat belangrijk is? En hou je ook van een grapje? Kom bij ons werken. Ik neem je graag een keer mee op de afdeling!