Verpleegkundige vervolgopleidingen

Deskundig personeel is nodig om de kwaliteit van de zorg hoog te houden. Het ETZ biedt daarom voor gediplomeerde verpleegkundigen (zowel mbo als hbo) de mogelijkheid om zich te specialiseren.

Het ETZ heeft voor de volgende opleidingen een landelijke erkenning. Deze erkenningen zijn verstrekt door het College Ziekenhuis Opleidingen (COZ):

Intensive Care-verpleegkundige

Op de Intensive Care worden verpleegkundigen opgeleid tot Intensive Care verpleegkundige. De opleiding is voornamelijk praktijkgericht. Hiervoor werkt men op de Intensive Care Unit (ICU) en de CCU. De theoretische scholing wordt verzorgd door het Erasmus MC in Rotterdam.

Bijscholing

Op de Intensive Care verwachten we van onze medewerkers dat ze zich blijven ontwikkelen en op de hoogte blijven van actuele ontwikkelingen binnen het vakgebied. Jaarlijks verzorgen we vier scholingsdagen waarin een divers en stimulerend scholingsprogramma wordt aangeboden.
Ook is het mogelijk om klinische lessen, bedrijfsscholingen, symposia en trainingen te volgen.

Dagje meelopen op de IC?

Ben je verpleegkundige en geïnteresseerd in het werk op een Intensive Care Unit? Wij bieden de mogelijkheid om een dag mee te lopen op onze afdeling. Neem hiervoor contact op met een van de teamleidinggevenden van de Intensive Care van het ETZ en maak een afspraak.