Verpleegkundige opleidingen

Jij...
 
  • wilt iets voor mensen betekenen
  • vindt het niet erg om ook 's avonds, 's nachts of in het weekend te werken
  • bent zelfstandig
  • houdt van afwisselend werk
  • bent verantwoordelijk en doortastend
  • hebt goede communicatieve vaardigheden

Verpleegkundige Opleiding Ziekenhuizen (VOZ) nieuwe stijl

De Verpleegkundige Opleiding Ziekenhuizen (VOZ-nieuwe stijl) is een vierjarige opleiding op het ROC Tilburg tot mbo-verpleegkundige, waarvan de laatste twee jaar in een algemeen ziekenhuis. Als je wilt deelnemen aan deze opleiding, schrijf je je in voor de opleiding Verpleegkundige BOL. In het derde jaar kun je dan doorstromen in de richting VOZ.

De opleiding

De opleiding is breed, zodat jij in alle werkvelden van de gezondheidszorg kunt werken. Al tijdens je opleiding loop je stage in verschillende werkvelden, zoals het verpleeghuis, de thuiszorg en het ziekenhuis. Als jouw voorkeur uitgaat naar het werken in een algemeen ziekenhuis, bieden wij jou de mogelijkheid om vanaf het derde leerjaar de VOZ-nieuwe stijl te volgen, waarbij je verzekerd bent van een stageplaats in ons ziekenhuis.

De gezondheidszorg verandert onder invloed van grote maatschappelijke ontwikkelingen. Deze veranderingen stellen nieuwe eisen aan de opleiding tot mbo-verpleegkundige. Het ETZ en het ROC Tilburg stemmen de opleiding af op de toekomstige zorgvraag, zodat jij goed voorbereid het werkveld in kan.

Doorstromen

Heb je de ambitie om hbo-verpleegkundige te worden? Dat kan! Wij bieden excellente studenten van VOZ-nieuwe stijl een schakeljaar aan naar de hbo-opleiding Verpleegkunde, in samenwerking met Avans Hogeschool. Je rondt dan in het vierde leerjaar je opleiding tot mbo-verpleegkundige af met een diploma en start tegelijkertijd met het eerste leerjaar van het hbo.

Meer weten?

Als je je bij ROC Tilburg aanmeldt voor de opleiding Verpleegkundige, krijg je in het tweede leerjaar van die opleiding meer informatie over de selectieprocedure van de opleiding VOZ-nieuwe stijl. Word je voor deze opleiding aangenomen, dan start je daarmee in leerjaar 3. Kijk voor meer informatie op de website van ROC Tilburg.

Hogere Verpleegkundige Opleiding Ziekenhuizen Verpleegkundige

Het ETZ biedt een Hogere Verpleegkundige Opleiding Ziekenhuizen (HVOZ) aan in samenwerking met Avans in 's-Hertogenbosch en het Jeroen Bosch Ziekenhuis in ‘s-Hertogenbosch.

De opleiding

Om te kunnen starten met het HVOZ-traject moet je een (voltijds) tweedejaars student HBO-verpleegkunde zijn bij Avans ’s-Hertogenbosch met de major Algemeen Ziekenhuis (AGZ). Als je wordt toegelaten, loop je het hele derde leerjaar stage in het ziekenhuis, waarvoor je een stagevergoeding ontvangt. Deze stage is verdeeld in twee periodes, zogenaamde Beroeps Praktijk Vormingen (BPV’s).

Wanneer de BPV's met een voldoende zijn beoordeeld en afgerond, krijg je een leerarbeidsovereenkomst aangeboden voor het vierde leerjaar. In dit jaar volg je een minor en studeer je af. Je bent dan dus medewerker van het ziekenhuis (duaal traject) en ontvangt salaris conform de CAO Ziekenhuizen.

Goede begeleiding helpt je het hoogst haalbare uit je stage te halen. Vanuit de verpleegafdeling waar je wordt geplaatst, krijg je een werkbegeleider toegewezen. En vanuit het leerhuis krijg je tijdens het hele traject een mentor toegewezen. Daarnaast heb je vanuit Avans een BPV-docent en een studieloopbaanbegeleider.

Meer weten?

Ben je geïnteresseerd en wil je in aanmerking komen voor het HVOZ-traject, waarbij je opgeleid wordt in een ziekenhuissetting? Dan moet je solliciteren. Je kunt bij de sollicitatie je voorkeur voor een ziekenhuis aangeven waar je de rest van de opleiding wilt volgen. Het tweejarig HVOZ-traject volg je in hetzelfde ziekenhuis.

Het ETZ heeft 25 opleidingsplaatsen beschikbaar voor het HVOZ traject. Naast dit traject biedt het ETZ ook stageplaatsen aan voor voltijd en deeltijd studenten van de opleiding Verpleegkunde. De opleidingspartner van het ETZ voor het theoretische gedeelte van de opleiding is Avans, locatie 's-Hertogenbosch en Breda. Kijk voor meer informatie over de opleiding tot verpleegkundige op de website van Avans.