Verpleegkundig leiderschap

Het ETZ timmert al jaren hard aan de weg om de deskundigheid van verpleegkundigen van alle niveaus optimaal in te zetten voor buitengewone zorg. Het ETZ is trots op al zijn verpleegkundigen! Naast het Maatwerktraject en het Postbachelortraject werkt het ziekenhuis ook op andere vlakken hard om verpleegkundigen voor te bereiden op de toekomst.

Zo wordt in proeftuinen geëxperimenteerd met het werken conform de mbo- en hbo-differentiatie op basis van Verpleegkundigen & Verzorgenden 2020. De samenwerking tussen mbo- en hbo-verpleegkundigen onderling en met de artsen verbetert. Verpleegkundigen bevragen elkaar meer op hun handelen en coachen elkaar meer. Opvallend is dat er een werkklimaat ontstaat dat veel meer is gericht op mogen leren en ontwikkelen.

Hieronder in een filmpje lichten wij de visie van het ETZ op verpleegkundig leiderschap toe.

 

Op 11 oktober 2018 vond een zogenaamde ‘heimiddag verpleegkundig leiderschap 2.0’ plaats met managers en verpleegkundigen uit het ETZ. Enerzijds om de behaalde resultaten in ons programma ‘verpleegkundig leiderschap’ van 2014 tot 2018 te vieren. Anderzijds om te brainstoren over de nieuwe kansen/ontwikkelingen en uitdagingen voor de toekomst. Het was een zeer inspirerende middag waarin met veel energie is gesproken over waar we met onze verpleegkundige beroepsgroep over 4 jaar willen staan. In het filmpje hieronder een impressie van de dag. 

 

 

Post Bachelor ETZ
Maatwerktraject ETZ
Proeftuin ETZ