Stage lopen in het ETZ

Jong talent zetten wij graag in! Wij geloven in met en van elkaar leren. Daarom begeleiden wij graag stagiaires. Het ETZ heeft met verschillende opleidingsinstituten in de regio afspraken gemaakt over stageplaatsen. Ben je benieuwd of er met jouw opleiding een stageplaats mogelijk is in ons ziekenhuis? Informeer dan bij het stagebureau van jouw opleiding.

Voor opleidingen tot verpleegkundige, helpende zorg en welzijn en dokterassistenten geldt dat de stageplaatsen worden aangeboden aan de opleidingsinstituten in de regio. Zij koppelen studenten aan de stageplaatsen. Voor deze opleidingen is het niet mogelijk om een individueel stageverzoek in te dienen.

StageformulierHieronder volgt een overzicht van de stagemogelijkheden binnen het ETZ.


Doktersassistent

Het ETZ heeft stageplaatsen voor studenten van de opleiding tot doktersassistent van het ROC Tilburg en het Koning Willem I College in ’s-Hertogenbosch.  In de poliklinieken van het ETZ kun je de vaardigheden en competenties van een doktersassistent in een topklinisch ziekenhuis eigen maken.

Meer informatie

De toewijzing van deze stages verloopt via het beroepspraktijkvormingbureau van het ROC Tilburg. Het ETZ gaat daarom niet in op individuele stageverzoeken.


Tandartsassistent

Het ETZ biedt stageplaatsen aan voor studenten van de opleiding tot tandartsassistent van het ROC Tilburg. Als tandartsassistent ben je met veel verschillende werkzaamheden bezig. Je voornaamste taak is het assisteren van de behandelend arts. Je staat dus veel met de arts, maar ook met de patiënt in contact.

De tandarts gebruikt verschillende gereedschappen, jij zorgt ervoor dat deze klaarliggen en steriel zijn. Ook stel je de patiënt op zijn gemak en geef je instructies over mondhygiëne. Andere van je assisterende werkzaamheden zijn het nemen van afdrukken, verzorgen van fluoride-behandelingen en testen. Ook houdt je de administratie bij en plan je afspraken in.

Meer weten?

De toewijzing van deze stages verloopt via het beroepspraktijkvorming bureau van ROC Tilburg. Het ETZ kan daarom niet ingaan op individuele stageverzoeken. Kijk voor meer informatie op de website van ROC Tilburg.


Verpleegkundige BOL

De BOL-opleiding tot verpleegkundige is een mbo-opleiding niveau vier en duurt vier jaar. Het ETZ biedt stageplaatsen aan voor studenten die BOL-opleidingen volgen bij ROC Tilburg. Daarnaast biedt het ETZ ook de mogelijkheid om opgeleid te worden tot hbo-verpleegkundige. Dit kan in de vorm van een stage.

Meer weten?

Kijk voor meer informatie op de website van ROC Tilburg.


Maatschappelijk werk en dienstverlening

De medisch maatschappelijk werkers van het ETZ bieden één jaarstageplaats aan voor derdejaars (voltijd) Social Work studenten van Avans ’s-Hertogenbosch.

Meer weten?

Mocht je student zijn van Avans ’s-Hertogenbosch en belangstelling hebben voor een stageplaats Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, dan kun je het bovenstaande stageformulier invullen.
Meer informatie over de opleiding Social Work vind je op de website van Avans.


Social work (SPH)

De zorgeenheid Kindergeneeskunde biedt, binnen het pedagogische team, twee stageplaatsen van één jaar aan. Deze stageplaatsen zijn alleen beschikbaar voor derdejaars Social Work studenten van Avans Hogeschool Breda. Als student moet je wel de major Sociaal Pedagogische Hulpverlening gekozen hebben.

Je weet zelf het beste hoe je wilt leren, wat je wilt leren en wanneer je iets wilt leren. Om jouw leerproces optimaal te sturen werk je dit uit in een stagewerkplan. Omdat het ETZ natuurlijk ook graag wil dat jouw leerproces zo optimaal mogelijk verloopt, zijn er verschillende medewerkers in het ETZ om je te coachen.

Meer weten?

In het leerplaatsprofiel van de pedagogische zorg, zorgeenheid Kindergeneeskunde, kun je informatie opvragen over stage lopen binnen het pedagogische team. Die kun je opvragen via leerhuis@etz.nl. Vermeld in deze mail van welke afdeling je graag een leerplaatsprofiel wilt ontvangen. Kijk voor meer informatie over de opleiding SPH op de website van Avans.