Onderzoekers dienen onderzoeksaanvragen in bij Wetenschapsbureau ETZ

Onderzoek: opzet en uitvoering

Onderzoekers kunnen advies krijgen over de volgende onderwerpen:

Subsidies

Medische Bibliotheek

Methodologie

Data Management

Data Management (een module van Research Manager) is een gevalideerd datamanagement systeem. Hierin bouw je de onderzoeksdatabase en kunnen op een makkelijke en veilige manier de studiegegevens ingevoerd worden. Deze onderzoeksdatabase met alle gegevens van de deelnemers kun je vervolgens exporteren naar SPSS (of excel) voor de analyses. 
Om een account voor Data Management aan te vragen kun je mailen naar: wetenschapsbureau@etz.nl (vermeld hierbij het studienummer en korte titel van Study Manager) 

Data uit EPD

Statistiek

Voor statistische vragen kun je mailen naar het Wetenschapsbureau (wetenschapsbureau@etz.nl). Ook is er een samenwerking met een statisticus. Sommige vragen zullen daarom hiernaar worden doorverwezen. 

Dataopslag

Monitoring

Om te zorgen dat wetenschappelijk onderzoek van goede kwaliteit is, wordt een onderzoek gecontroleerd door een onafhankelijke monitor. Dit is verplicht voor WMO-plichtig onderzoek, maar kan ook worden gedaan bij niet-WMO-plichtig onderzoek
Als je meer vragen hebt over het monitoren van een onderzoek, dan kun je een email sturen naar: wetenschapsbureau@etz.nl

SOP’s

Standard Operating Procedures (SOP's) maken deel uit van het ETZ-kwaliteitshandboek met betrekking tot wetenschappelijk onderzoek. SOP's beschrijven procedures en werkwijzen rondom opstart en uitvoering van onderzoek. De ETZ SOPS’s zijn gebaseerd op de STZ SOP’s. De ETZ SOP’s zijn te vinden op het intranet.
Afwijking van de ETZ SOP's dient vermeld te worden op de notificatiefile in de Investigator Site File (ISF).