Het Leerhuis

Het Leerhuis is de afdeling van het ETZ waar de verschillende activiteiten op het gebied van opleiding en wetenschap zijn samengebracht. In het opleidings- en wetenschapsbeleid van het ziekenhuis vervult het Leerhuis een aantal rollen: initiërend, innoverend, adviserend, ondersteunend, faciliterend en coördinerend.

Leren tijdens je werk

Ontwikkeling en talentontplooiing vindt het ETZ heel belangrijk. Daarom beschikt het ETZ over diverse onderwijs- en trainingsruimtes, twee skillslabs en de Medische Bibliotheek met een studiecentrum en moderne ICT-faciliteiten.

E-learning

Het ETZ leerplein is de elektronische leeromgeving (ELO) van het ziekenhuis met een ruim aanbod aan modules. Iedere medewerker kan gebruik maken van deze elektronische leeromgeving en zijn eigen e-portfolio met de voortgang en competenties bijhouden.

Skillslab

In het skillslab brengen medewerkers de kennis uit de e-modules in praktijk. Elke medewerker kan hier praktijkonderwijs volgen. Onder begeleiding van ervaren trainers uit het werkveld leren en onderhouden medewerkers verschillende handelingen in deze trainingsruimten.

Wetenschappelijk onderzoek

Naast opleiden stimuleert het ETZ zijn medewerkers om klinisch wetenschappelijk onderzoek te doen. Dit onderzoek is verbonden met onze topklinische zorg en met onze opleidingen. Niet alleen artsen en medisch specialisten, maar ook verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten worden gestimuleerd om dit onderzoek te doen. Het Wetenschapsbureau biedt hulp en advies aan alle onderzoekers in het ETZ.

Blijf aan Z, gezond en wel in de zorg

Werken in de zorg spreekt veel mensen aan. Het is relevant en dankbaar werk. Je maakt het verschil en kunt iets betekenen voor anderen. Toch is er in de zorgsector een groeiend personeelstekort. Daarom is het project ‘Blijf aan Z, gezond en wel in de zorg’ gestart.

Contact

Meer informatie over onze opleidingen? Neem contact op met het Leerhuis. Bel (013) 221 21 07 of e-mail naar leerhuis@etz.nl.