Links TopZorg

Deze pagina bevat links naar interessante artikelen over TopZorg.


 1. ​ETZ volgt patiënt met computergestuurde vragenlijst

  Om de gezondheid van patiënten te meten, gebruiken ziekenhuizen vaak lange vragenlijsten. De patiënten ervaren het invullen van deze lijsten als belastend. Daarom start het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) in Tilburg met een onderzoek naar de inzet van computergestuurde vragenlijsten, die een flink stuk korter zijn.
   
 2. Tussenrapportage TopZorg aangeboden aan Tweede Kamer

  Dinsdag 7 februari stuurde minister Schippers de tussenrapportage van het ZonMw programma TopZorg naar de Tweede Kamer. Hiermee is de tussenrapportage een openbaar document geworden; ZonMw heeft hierover ook een nieuwsbericht op de website gepubliceerd.
   
 3. TopZorg-subsidie boost onderzoekscultuur ziekenhuizen

  De drie ziekenhuizen die meedoen aan het project TopZorg ontwikkelen meer samenhang tussen onderzoek en zorg en professionaliseren hun onderzoekscultuur. Ook ontstaan mogelijkheden om nieuwe zorgactiviteiten te ontwikkelen.
   
 4. 3D-print helpt chirurgen bij complexe operaties

  De traumachirurgen van het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) in Tilburg hebben een 3D-printer in gebruik genomen. Hiermee worden kopietjes van botten, gewrichten en ook organen zoals het hart gemaakt. De specialisten gebruiken de kunststof replica’s ter voorbereiding op operaties van complexe breuken
   
 5. ETZ toont eerste resultaten

  ​Een versterkte samenwerking in de regio én meer ruimte voor het uitvoeren en bestendigen van wetenschappelijk onderzoek. Dat is nu al de oogst van de deelname van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) aan het programma TopZorg. Met een digitale publicatie biedt het ziekenhuis een kijkje in de keuken van wat er het afgelopen jaar is gebeurd en welke resultaten er zijn behaald.
   

Downloads

Nieuwsbrieven bij het project 'Brace or no brace'