Activiteiten reumapatiënten

Bewegen is gezond en het werkt ontspannend. Beweging helpt mensen met een reumatische aandoening om spieren en gewrichten soepel te houden. Wanneer u reuma heeft, zijn er diverse activiteiten die u kunt doen.

Hydrotherapie

Hydrotherapie is een vorm van oefentherapie die in het water wordt uitgevoerd. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van de gewichtsloosheid van het menselijke lichaam in water en de warmte van het water.
 U doet bewegingsoefeningen in een extra verwarmd bad, onder professionele begeleiding van een fysiotherapeut. Ga bij uw fysiotherapeut na wat hierin de mogelijkheden zijn.

Hydrozwemmen

Dit is het in groepsverband doen van bewegingsoefeningen in een extra verwarmd zwembad. De temperatuur van het water ligt rond de 32 °C. Via de Reumapatiëntenvereniging Tilburg kunt u zich hiervoor aanmelden. Voorwaarde is wel dat u lid bent of wordt van de RPV. Klik voor meer informatie.

Overige beweegactiviteiten

Op de website van Reumapatiëntenvereniging Tilburg leest u overige beweegactiviteiten.
De Reumapatiëntenvereniging Tilburg wil beweging zoveel mogelijk stimuleren en aantrekkelijk maken voor mensen met reuma. Daarom zijn zij samen met het Reumanetwerk Midden-Brabant en het Steunpunt Aangepast Sporten Midden-Brabant, hard bezig met uitbreiding van het beweegaanbod.

Het Reumanetwerk is een samenwerkingsverband tussen fysiotherapiepraktijken, de Reumapatiëntenvereniging Tilburg, sportaanbieders van aangepast bewegen en de vakgroep Reumatologie van het ETZ.