Sportletsel-spreekuur

ETZ TweeSteden
Direct nummer
(013) 221 03 30
Openingstijden
wo 17.00 - 18.30 uur
Route
73

Sporten is gezond, maar kan leiden tot blessures. Blessures kunnen zowel de sportbeoefening als de dagelijkse activiteiten belemmeren. Als je een sportblessure oploopt, wil je weten wat er precies mankeert en waar je aan toe bent. Je wilt er niet te lang mee doorlopen.

De afdeling Orthopedie van het ETZ houdt iedere woensdag een speciaal sportletsel-spreekuur van 17.00 tot 18.30 uur en is bestemd voor sporters met een (semi-)acute blessure. Je kunt niet zomaar binnenlopen; een afspraak is noodzakelijk! Het sportletsel-spreekuur vindt plaats op locatie ETZ TweeSteden. U wordt gezien door de sport-orthopeed (Dhr. Van den Broek, Dhr. Druyts, Dhr. Van den Boom) en een sportfysiotherapeut.

Voordelen sportletsel-spreekuur

De voordelen van een dergelijk spreekuur:

  • Mogelijkheid voor patiënt met (semi-) acute blessure om op korte termijn gezien te worden door een gespecialiseerd team, ook na werktijd.
  • Deskundige behandeling en begeleiding.
  • Directe beschikking over diagnostische middelen zoals radiologisch onderzoek
  • Adequate verwijzing naar ander specialisme mogelijk (sportarts, fysiotherapeut in eigen omgeving)
  • Snelle professionele beoordeling en eventuele behandeling, zodat men snel weer sport kan beoefenen.

Om voor vergoeding vanuit de verzekering in aanmerking te komen, is een verwijzing noodzakelijk. Ook is het nodig een afspraak te maken voor het sportletsel-spreekuur. Dit kan uw verwijzer digitaal doen via e-mail sportletsel@etz.nl of u kunt een schriftelijke verwijsbrief tijdens de afspraak overhandigen. U bent zelf verantwoordelijk voor een geldige verwijsbrief.

Het sportletsel-spreekuur is niet bedoeld voor mensen met chronische klachten. Zij kunnen terecht op de reguliere poli. Natuurlijk kunnen huisartsen en fysiotherapeuten voor patiënten met een sportletsel (acuut /chronisch) een afspraak op de reguliere polikliniek blijven maken. Dit kan ook door middel van een mail naar sportletsel@etz.nl of mail naar de betreffende orthopeed. Deze patiënten kunnen in de regel binnen een week worden gezien.

L.G.H. van den Boom

Orthopedisch chirurg

Niet alleen aandacht voor het probleem, maar ook voor de mens achter de patiënt.

C.M. van den Broek

Orthopedisch chirurg

Orthopedisch chirurg met speciale interesse in sportletsels. Ik probeer de patiënt echt te betrekken bij het behandelplan.

P.A.M.C. Druyts

Orthopedisch chirurg

Orthopedisch chirurg gespecialiseerd in heup- en knieletsels en sportgerelateerde letsels. Doel: patiënten weer pijnvrij laten bewegen.