Polikliniek Neurochirurgie

ETZ Elisabeth
Direct nummer
(013) 221 03 00
Openingstijden
Ma t/m vrij 8.30-17.00 uur
Telefonisch 09.00-16.00 uur
Route
42 (Neurocentrum)

Op polikliniek Neurochirurgie / Gamma Knife houden onze neurochirurgen, arts-assistenten, een chef de clinique, radiotherapeuten, radiologen, verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten spreekuur. De polikliniek Neurochirurgie/Gamma Knife bevindt zich in het Neurocentrum op locatie ETZ Elisabeth.

Gang van zaken

Je kunt niet zelf een afspraak maken op de polikliniek Neurochirurgie / Gamma Knife, maar je wordt verwezen door een andere medisch specialist. Na ontvangst van de verwijsbrief, en indien nodig de MRI-scan, word je uitgenodigd voor een afspraak op de polikliniek.

Het eerste consult is altijd een gesprek. Samen met jou bekijken onze zorgprofessionals welke behandeling het beste past bij jouw zorgvraag. Uiteindelijk beslis je zelf over jouw behandeling, uiteraard altijd in overleg met je arts.

Je bent altijd welkom voor een second opinion!

Spreekuren

Bij de polikliniek Neurochirurgie / Gamma Knife kun je terecht op diverse spreekuren.

Verpleegkundig spreekuur

Op het verpleegkundig spreekuur kun je onder andere terecht voor informatie over de opname, het telefonisch spreekuur voor vragen, verwijderen van hechtingen, wondcontrole en een nazorggesprek.

Wie kom je tegen

Neurochirurgen

De neurochirurg houdt zich bezig met de operatieve behandeling van het zenuwstelsel, de schedel, het ruggenmerg en wervelkolom en de bloedvaten rond het centraal zenuwstelsel.

Radiologen

De radioloog speelt een centrale rol bij beeldvormende diagnostiek en interventies. Hij maakt gebruik van röntgenstraling, zoals bij de gewone röntgenfoto’s en CT-scan. Maar in toenemende mate ook van echografie en MRI. De radioloog verzorgt één keer per week het vasculair spreekuur.

Arts-assistenten

De arts-assistent is een afgestudeerde basisarts is in opleiding tot medisch specialist, ook wel AIOS genoemd. Een arts-assistent helpt patiënten zelfstandig en krijgt daarin begeleiding van een medisch specialist.

Neuropsychologen

Een deel van de patiënten die een hersenoperatie ondergaan, krijgen voor en na de operatie een korte neuropsychologische screening (NPS), waarbij onder andere concentratie en geheugentaken worden afgenomen. Dat wordt uitgevoerd door de neuropsycholoog in opleiding (i.o.).

Verpleegkundig specialisten

De verpleegkundig specialist neuro-oncologie zorgt ervoor dat de medische behandeling en verpleegkundige zorg van patiënten met een primaire hersentumor goed op elkaar zijn afgestemd. Ze geeft voorlichting over de diagnose, het ziektebeeld, het behandelplan, de medicatie en het te verwachten ziekteverloop. Daarnaast ondersteunt en begeleidt zij patiënten en naasten met de verwerking en mogelijke veranderingen die de ziekte met zich meebrengt. De verpleegkundig specialist is het aanspreekpunt voor zowel patiënt, naasten, maar ook voor de betrokken medisch specialisten en huisartsen. De verpleegkundig specialist is lid van het multidisciplinair behandelteam neuro-oncologie en is werkzaam binnen de neuro-oncologie poli.

Radiotherapeut-oncoloog

De radiotherapeut-oncoloog is betrokken bij alle behandelingen met het Gamma Knife voor zowel goedaardige als kwaadaardige indicaties. Samen met de neurochirurgen selecteert hij de patiënten en indicaties, schrijft hij het behandelplan voor, controleert hij het behandelplan, doet hij de controles na de Gamma Knife behandeling. Hij is ook betrokken bij de multidisciplinaire werkgroep neuro-oncologie Brabant waar het diagnostische en therapeutische beleid voor alle patienten met goedaardige en kwaadaardige hersentumoren wordt besproken.

Verpleegkundigen

De verpleegkundige verzorgt het verpleegkundig spreekuur en werkt op de verpleegafdeling.

Polikliniekassistenten

De polikliniekassistent ondersteunt en assisteert de neurochirurgen, verpleegkundig specialisten en de verpleegkundigen op de polikliniek.

Wachttijden

Wij streven ernaar de wachttijd zo kort mogelijk te houden. Toch kan het voorkomen dat je wat langer moet wachten, bijvoorbeeld omdat sommige patiënten meer tijd vragen dan was voorzien of omdat spoedeisende patiënten ertussendoor komen.

 

Opleidingsziekenhuis

Het ETZ is een opleidingsziekenhuis. Daarom is het mogelijk dat je gezien wordt door een arts in opleiding tot medisch specialist. De neurochirurg blijft eindverantwoordelijk voor jouw behandeling.

 

dr. H. Al-Khawaja

Neurochirurg

In neurochirurgie is het belangrijk om te kijken naar de patiënt als individu. Om de best mogelijke zorg te bieden, maak ik gebruik van alle beschikbare kennis en kunde.

dr. H. Ardon

Neurochirurg

Aandachtsgebieden neuro-oncologie, functionele neurochirurgie (neuromodulatie en intrathecale baclofen), traumatologie en kwaliteit van zorg

Lea van Baest-Verhulst

Verpleegkundig specialist Neuro-oncologie

Ik ben doorgegroeid naar de functie van verpleegkundig specialist neuro-oncologie nadat ik in 1989 in het 'St. Elisabeth Ziekenhuis' als verpleegkundige ben begonnen.

Dr. H.B. Brouwers

Neurochirurg

Het is een voorrecht dit vak te mogen uitoefenen en samen met de patiënt besluiten te nemen over de (operatieve) behandeling, waarbij innovatie en geavanceerde beeldvorming een steeds grotere…

dr. B. Burhani

Neurochirurg

Neurochirurg met als aandachtsgebieden de bloedvaten en schedelbasischirurgie. Ik ben gedreven om te excelleren in het vak.

Nicole Damen-Baars

Verpleegkundig specialist Kinderneurologie

Sinds september 2018 ben ik met veel plezier werkzaam als verpleegkundig specialist in het ETZ te Tilburg.

drs. Bart de Boer

Neurochirurg

Samen met de patiënt tot een optimaal behandelplan komen is voor mij erg belangrijk. Iedere patiënt is uniek en verdiend een behandeling op maat. Met behulp van de nieuwste technieken probeer…

P.R.A.M. Depauw

Neurochirurg

“De technische uitdaging en de ontwikkelingen in de neurochirurgie zijn spectaculair en drijven mij in het vak. Ik heb ambachtelijk werk: Ik verwijder afwijkingen.”

D.A.R.H. Grootenboers

Radiotherapeut-oncoloog

Specialist in behandeling van hersenmetastasen op het Gamma Knife Centrum. Patiënt en arts zorgen samen voor maatwerk met het oog op kwaliteit van leven.

P.E.J. Hanssens

Radiotherapeut-oncoloog

Ik plaats de patiënt altijd boven de richtlijn.

E.C. Lamers

Neurochirurg

“Patiënten hebben een hele belangrijke stem in het behandelplan. Daar begint en eindigt het mee in de spreekkamer”.

Tanya Lammerse

Diëtist

Neurologie, neurochirurgie, psychiatrie en klinische revalidatie

S.T. Lie

Neurochirurg

Het is een voorrecht om met een goed team en geavanceerde technieken patiënten met een neurochirurgische aandoening te behandelen

B. van der Pol

Neurochirurg

Als Neurochirurgie Brabant staan wij voor vakmanschap, service en innovatie

dr. G.J.M. Rutten

Neurochirurg

Aandachtsgebieden Neuro-oncologie, functionele neurochirurgie (Parkinson / tremoren), wetenschappelijk onderzoek

W. Verfaillie

Neurochirurg

“Samen met de patiënt de beste behandeloptie uitzoeken voor zijn/haar specifieke situatie is steeds mijn doel.”

dr. H.B. Verheul

Neurochirurg

Iedere patiënt moet kunnen meebeslissen over zijn of haar keuzes in de vaak complexe aandoeningen en behandelmogelijkheden.

Yvonne Verhulst

Diëtist

Bariatrie, Neurochirurgie