Neurochirurgie

Welkom bij neurochirurgie

ETZ Elisabeth
Direct nummer
(013) 221 03 00. Keuzemenu, poli 1, secr. 2
Openingstijden
ma t/m vrij 8.30-17.00
Route
42 (Neurocentrum)

Neurochirurgie houdt zich bezig met operaties aan het zenuwstelsel (hersenen en wervelkolom). Het ETZ is hét neurochirurgisch centrum in Nederland: patiënten komen uit heel Nederland naar Tilburg.
Ruim 60 jaar staat - voorheen het St. Elisabeth Ziekenhuis en nu het ETZ - bekend om zijn neurochirurgische zorg, mede dankzij het Gamma Knife Centrum Tilburg, waar we unieke radiochirurgische behandeling aanbieden. Neurochirurgische zorg wordt aangeboden in het Neurocentrum op ETZ Elisabeth.

Coördinerende rol in Noord-Brabant

Neurochirurgie ETZ heeft een coördinerende functie voor de hele provincie Noord-Brabant. Enkele dagen per week werkt een aantal van onze neurochirurgen in een of meerdere van 9 andere ziekenhuizen in de provincie Noord-Brabant. Op die dagen zijn we onderdeel van de lokale afdelingen neurologie en houden we spreekuur op de polikliniek, verrichten we consulten op de afdelingen en bespreken we patiënten met de neurologen of nemen deel aan multidisciplinaire vergaderingen.

Patiënten met laag-complexe aandoeningen worden door ons ter plaatse en in samenwerking met de eigen neuroloog of orthopeed behandeld. Patiënten met meer complexe aandoeningen worden zo nodig multidisciplinair besproken en behandeld in het ETZ Elisabeth. Hierop volgt soms weer een herstelperiode in het eigen ziekenhuis waar we door onze lokale aanwezigheid een vinger aan de pols kunnen houden.

Links
Voor verwijzers: Hoe verwijzen?

Verwijzing

We ontvangen veel onvolledige verwijzingen. Dit zorgt voor vertraging en onnodige correspondentie. Dit verwijsformat bevat alle noodzakelijke gegevens om de patiënt zo snel mogelijk te kunnen bespreken in een voorbereidend MDO, of in te plannen bij een neurochirurg in het Neurocentrum van het ETZ. U kunt de gegevens delen via bv. Care Everywhere of mailen naar secretariaatnrc@etz.nl.

Verwijzing door een ziekenhuis

Om de zorg zo spoedig mogelijk te continueren in het ETZ vragen wij u om een zo compleet mogelijke medische overdracht. Hiermee voorkomen we vertraging en onnodige correspondentie. Dit verwijsformat bevat alle noodzakelijke gegevens. Deze kunt u delen via bijvoorbeeld Care Everywhere, of mailen naar okplanningnrc@etz.nl.

 

Patiënten aan het woord

Ans Reijbroek

'Ze lieten mij aan het woord'

In mei 2017 werd Ans (52) doorverwezen naar de SEH van Ziekenhuis Bernhoven. “Daar werd via scans en na overleg met het ETZ een bloeding in mijn hoofd vastgesteld." Een operatie volgde.

dr. H. Al-Khawaja

Neurochirurg

In neurochirurgie is het belangrijk om te kijken naar de patiënt als individu. Om de best mogelijke zorg te bieden, maak ik gebruik van alle beschikbare kennis en kunde.

dr. H. Ardon

Neurochirurg

Aandachtsgebieden neuro-oncologie, functionele neurochirurgie (neuromodulatie en intrathecale baclofen), traumatologie en kwaliteit van zorg

I. Boukrab

Interventie Neuroradioloog

Mijn werk bestaat uit het beoordelen van beelden van de hersenen, wervelkolom en de bloedvaten eromheen

Dr. H.B. Brouwers

Neurochirurg

Het is een voorrecht dit vak te mogen uitoefenen en samen met de patiënt besluiten te nemen over de (operatieve) behandeling, waarbij innovatie en geavanceerde beeldvorming een steeds grotere…

dr. B. Burhani

Neurochirurg

Neurochirurg met als aandachtsgebieden de bloedvaten en schedelbasischirurgie. Ik ben gedreven om te excelleren in het vak.

drs. Bart de Boer

Neurochirurg

Samen met de patiënt tot een optimaal behandelplan komen is voor mij erg belangrijk. Iedere patiënt is uniek en verdiend een behandeling op maat. Met behulp van de nieuwste technieken probeer…

P.R.A.M. Depauw

Neurochirurg

“De technische uitdaging en de ontwikkelingen in de neurochirurgie zijn spectaculair en drijven mij in het vak. Ik heb ambachtelijk werk: Ik verwijder afwijkingen.”

D.A.R.H. Grootenboers

Radiotherapeut-oncoloog

Specialist in behandeling van hersenmetastasen op het Gamma Knife Centrum. Patiënt en arts zorgen samen voor maatwerk met het oog op kwaliteit van leven.

P.E.J. Hanssens

Radiotherapeut-oncoloog

Ik plaats de patiënt altijd boven de richtlijn.

G.J. Kortman

Interventie Neuroradioloog

Behandelen van afwijkingen in de hersenen, ruggenmerg of wervelkolom. Zonder te snijden.

E.C. Lamers

Neurochirurg

“Patiënten hebben een hele belangrijke stem in het behandelplan. Daar begint en eindigt het mee in de spreekkamer”.

S.T. Lie

Neurochirurg

Het is een voorrecht om met een goed team en geavanceerde technieken patiënten met een neurochirurgische aandoening te behandelen

P.J.P. Nachtergaele

Neurochirurg

Elke patiënt verdient de beste behandeling. Ik streef ernaar patiënten zo goed mogelijk te informeren over de chirurgische en niet-chirurgische opties

B. van der Pol

Neurochirurg

Als Neurochirurgie Brabant staan wij voor vakmanschap, service en innovatie

dr. G.J.M. Rutten

Neurochirurg

Aandachtsgebieden Neuro-oncologie, functionele neurochirurgie (Parkinson / tremoren), wetenschappelijk onderzoek

W. Verfaillie

Neurochirurg

“Samen met de patiënt de beste behandeloptie uitzoeken voor zijn/haar specifieke situatie is steeds mijn doel.”

dr. H.B. Verheul

Neurochirurg

Iedere patiënt moet kunnen meebeslissen over zijn of haar keuzes in de vaak complexe aandoeningen en behandelmogelijkheden.

De patiëntfolders van Neurochirurgie: