Neurochirurgie

Welkom bij neurochirurgie

ETZ Elisabeth
Direct nummer
(013) 539 80 32. Keuzemenu, poli 1, secr. 2
Openingstijden
ma t/m vrij 8.30-16.30
Route
42 (Neurocentrum)

Neurochirurgie houdt zich bezig met operaties aan het zenuwstelsel (hersenen en wervelkolom). Het ETZ is hét neurochirurgisch centrum in Nederland: patiënten komen uit heel Nederland naar Tilburg.
Ruim 60 jaar staat - voorheen het Elisabeth ziekenhuis en nu het ETZ - bekend om zijn neurochirurgische zorg, mede dankzij het Gamma Knife Centrum Tilburg, waar we unieke radiochirurgische behandeling aanbieden. Neurochirurgische zorg wordt aangeboden in het Neurocentrum op ETZ Elisabeth.

Coördinerende rol in Noord-Brabant

Neurochirurgie ETZ heeft een coördinerende functie voor de hele provincie Noord-Brabant. Enkele dagen per week werkt een aantal van onze neurochirurgen in een of meerdere van 9 andere ziekenhuizen in de provincie Noord-Brabant. Op die dagen zijn we onderdeel van de lokale afdelingen neurologie en houden we spreekuur op de polikliniek, verrichten we consulten op de afdelingen en bespreken we patiënten met de neurologen of nemen deel aan multidisciplinaire vergaderingen.

Patiënten met laag-complexe aandoeningen worden door ons ter plaatse en in samenwerking met de eigen neuroloog of orthopeed behandeld. Patiënten met meer complexe aandoeningen worden zo nodig multidisciplinair besproken en behandeld in het ETZ Elisabeth. Hierop volgt soms weer een herstelperiode in het eigen ziekenhuis waar we door onze lokale aanwezigheid een vinger aan de pols kunnen houden.

Patiënten aan het woord

Ans Reijbroek

'Ze lieten mij aan het woord'

In mei 2017 werd Ans (52) doorverwezen naar de SEH van Ziekenhuis Bernhoven. “Daar werd via scans en na overleg met het ETZ een bloeding in mijn hoofd vastgesteld." Een operatie volgde.

Karin van Bladel-Cromsigt

Ik voelde mij nooit een nummer

In 2013 ging in korte tijd het gezichtsvermogen van Karin van Bladel-Cromsigt (41) achteruit. De oorzaak bleek een grote goedaardige tumor in de voorhoofdskwab. Met een craniotomie is…

dr. H. Al-Khawaja

Neurochirurg

dr. H. Ardon

Neurochirurg

Aandachtsgebieden neuro-oncologie, functionele neurochirurgie (neuromodulatie en intrathecale baclofen), traumatologie en kwaliteit van zorg

G.N. Beute

Neurochirurg

Neurochirurg met een focus op aangezichtspijn en de behandeling van hersenbloedvatenafwijkingen. Patiënten krijgen een ervaren advies en niet meteen een operatie.

dr. B. Burhani

Neurochirurg

Neurochirurg met als aandachtsgebieden de bloedvaten en schedelbasischirurgie. Ik ben gedreven om te excelleren in het vak.

P.R.A.M. Depauw

Neurochirurg

Rug- en schedelbasischirurgie zijn mijn aandachtsgebieden binnen de neurochirurgie. Het prikkelt mij steeds om processen en technieken te vereenvoudigen en optimaliseren

Karen Dujardin

verpleegkundig specialist neuro-oncologie

Het zorgen, luisteren, praten, er voor de medemens zijn - samen met collega’s - is voor mij de grootste drijfveer.

D.A.R.H. Grootenboers

Radiotherapeut-oncoloog

Specialist in behandeling van hersenmetastasen op het Gamma Knife Centrum. Patiënt en arts zorgen samen voor maatwerk met het oog op kwaliteit van leven.

P.E.J. Hanssens

Radiotherapeut-oncoloog

Ik plaats de patiënt altijd boven de richtlijn.

E.C. Lamers

Neurochirurg

dr. P.H. Leliefeld

Neurochirurg

Het brein samen met het zenuwweefsel is een fascinerend, complex en nog steeds zeer onbegrepen orgaan.

S.T. Lie

Neurochirurg

B. van der Pol

Neurochirurg

Als Neurochirurgie Brabant staat wij voor vakmansschap, service en innovatie

dr. G.J.M. Rutten

Neurochirurg

Aandachtsgebieden Neuro-oncologie, functionele neurochirurgie (Parkinson / tremoren), wetenschappelijk onderzoek

I.T.H.J. Verhagen

Neurochirurg

Ik heb me de laatste jaren vooral toegelegd op de complexe wervelkolomoperaties en de behandeling met neuromodulatie.

dr. H.B. Verheul

Neurochirurg

Iedere patiënt moet kunnen meebeslissen over zijn of haar keuzes in de vaak complexe aandoeningen en behandelmogelijkheden.

De patiëntfolders van Neurochirurgie: