Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurgie

ETZ Elisabeth
Direct nummer
(013) 221 02 20
Openingstijden
ma t/m vrij 08.00-17.00
Route
6

ETZ Waalwijk
Direct nummer
(013) 221 02 20
Openingstijden
ma t/m vrij 8.00-17.00
Route
41

Bij het specialisme Mond-, Kaak-, en Aangezichtschirurgie (MKA-chirurgie) kun je terecht voor onderzoek naar en behandeling van de meest uiteenlopende klachten, aandoeningen en afwijkingen in en om de mond, het gezicht en de hals. De afdeling MKA-chirurgie biedt een breed pakket aan hoogwaardige zorg, van kleine wortel(punt)behandelingen tot aan grote operaties bij trauma, aangezichtsletsel en tumoren bij het hoofd en de hals. Het specialisme MKA-chirurgie is gevestigd op locatie ETZ Elisabeth, waar op de polikliniek operaties onder lokale verdoving plaatsvinden. Er is ook een polikliniek MKA-chirurgie op locatie ETZ Waalwijk, waar wij alleen onder lokale verdoving behandelen.

Kleine en grote behandelingen

Bij het specialisme MKA-chirurgie behandelen we patiënten met afwijkingen of aandoeningen in de mond, kaken, het aangezicht en het hoofd/halsgebied. We bieden zowel poliklinische zorg als zorg waarbij je wordt opgenomen. Zo zijn er op de polikliniek spreekuren en verrichten we veel kleinere behandelingen onder lokale verdoving. Bijvoorbeeld tanden of (verstands)kiezen verwijderen, wortelpuntoperaties en tandimplantaten plaatsen. De grotere behandelingen zoals traumaletsel, verplaatsen van kaken en wegnemen van tumoren, gebeuren op de operatiekamers.

 

Zorgteam

Samen werken we aan buitengewone zorg. Dit doen we met jou en een groot en ervaren team van zorgverleners die werken vanuit verschillende disciplines. Door al onze expertises te bundelen, kunnen we jou het beste begeleiden en ondersteunen. De afdeling MKA-chirurgie bestaat uit zes MKA-chirurgen, die samen de maatschap vormen. Daarnaast is een vaste chef-de-clinique in dienst van de maatschap. De chef-de-clinique heeft de dagelijkse leiding over het medisch reilen en zeilen van de afdeling en is eindverantwoordelijk. Ook zijn er altijd arts-assistenten in opleiding tot MKA-chirurg. Ook is een tandarts-implantoloog werkzaam op het Implantaten Spreekuur. Een team van twintig polikliniekassistenten ondersteunt de MKA-chirurgen.

Meer informatie
Speciale aandachtsgebieden

Onze speciale aandachtsgebieden zijn

Traumatologie

Implantologie

Orthognatische Chirurgie

Oncologie

Schedelreconstructie

Speekselklieraandoeningen

Kaakgewrichtsklachten

Schisis

A. van Veen

MKA-chirurg

Een klant is koning, maar een patiënt is keizer.

B. van Loon

MKA-chirurg

Orthognathische chirurgie, maxillofaciale traumatologie

E. Nout

MKA-chirurg

Orthognathische chirurgie, preprothetische/preimplantologische chirurgie, esthetische implantologie, schedelreconstructies, slaapapneu

L.M.H. Smets

MKA-chirurg

Orale pathologie, dento-alveolaire chirurgie, preprothetische chirurgie en implantologie, slaapapneu

S.A.H. Stolk-Liefferink

MKA-chirurg

Schisischirurgie, implantologie, orthognatische chirurgie, preprothetische chirurgie

dr. A.C. Vesseur

KNO-arts, Hoofdhalschirurg

Hoofdhalsoncologie, goedaardige gezwellen van het hoofdhalsgebied en stembanden.

dr. A. Gül

MKA-chirurg

Hoofd-Halschirurgie (Oncologie), Speekselklierchirurgie, Orthognathische chirurgie, (Esthetische) aangezichtschirurgie, (Pre-)implantologie, Trauma