Logopedie

ETZ Elisabeth
Direct nummer
(013) 221 00 50
Openingstijden
Ma t/m vrij 8.30-17.00 uur
Telefonisch 09.00-16.00 uur
Route
81

ETZ TweeSteden
Direct nummer
(013) 221 00 50
Openingstijden
Ma t/m vrij 8.30-17.00 uur
Telefonisch 09.00-16.00 uur
Route
55

ETZ Waalwijk
Direct nummer
(013) 221 00 50
Openingstijden
Ma t/m vrij 8.30-17.00 uur
Telefonisch 09.00-16.00 uur
Route
57

Heb je problemen met communiceren? Heb je last van je stem of moeite met drinken of slikken? Dan kun je terecht bij de logopedist. Onze logopedisten onderzoeken, behandelen en begeleiden mensen met spraak-, taal-, stem-, gehoor- en slikstoornissen. De logopedisten behandelen zowel volwassenen als kinderen en werken daarbij nauw samen met medisch specialisten en andere zorgprofessionals.

Opgenomen in het ziekenhuis

Als je bent opgenomen in het ETZ, is het mogelijk dat jouw medisch specialist een onderzoek of behandeling van de logopedist nodig vindt. De logopedist komt dan bij jou aan bed. De behandeling is gericht op een snel herstel en het voorkomen van complicaties.

Op de polikliniek

Als je na een ziekenhuisopname nog logopedie nodig hebt, kunnen wij je adviseren over een logopedist bij jou in de buurt. In een aantal gevallen kun je terecht op de polikliniek. Tijdens het polikliniekbezoek bij jouw medisch specialist kan hij of zij je verwijzen voor een logopedisch onderzoek. De logopedist bespreekt naar aanleiding van het onderzoek samen met jou de beste behandeling.

Zorgprofessionals werken samen

Het ETZ heeft speciale spreekuren voor diverse ziektebeelden en behandelingen. Onze zorgprofessionals werken op deze spreekuren multidisciplinair. Dat betekent dat tijdens het spreekuur verschillende paramedici en artsen die bij jouw behandeling betrokken zijn met elkaar overleggen wat voor jou de beste zorg is. Zo kunnen wij jouw situatie in korte tijd vanuit diverse invalshoeken bekijken en bieden we je buitengewone zorg.

Zorgteam

Samen werken we aan de best bewezen zorg. Met jou en een groot en ervaren team van zorgprofessionals die werken vanuit verschillende disciplines. Door al onze expertises te bundelen, kunnen we jou het beste begeleiden en ondersteunen. Onze logopedisten werken daarom nauw samen met jouw behandelend arts en verpleegkundigen om je buitengewone zorg en begeleiding te bieden.  Alle logopedisten van het ETZ staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici en voldoen daarmee aan de opleidingseisen en beschikken over actuele kennis en ervaring.

Carly van Doorn - Peijnenburg

Logopedist

neurologische spraak-, taal- en slikstoornissen, pre-logopedie, spraak- taal- eet- en drinkproblemen bij kinderen, schisis, nasaliteit, downpoli, MIMEtherapie en hoofdhalsoncologie.

Natalie van der Lugt

Logopedist

neurologische spraak-, taal- en slikstoornissen

Chantal de Meijer

Logopedist

neurologische spraak-, taal- en slikstoornissen, stem, FEES, schisis, geriatrie, audiometrie en larynxmanipulatie

Linda Rohde

Logopedist

neurologische spraak-, taal- en slikstoornissen, afasietherapie, MIMEtherapie, IC, hoofdhalsoncologie en canulezorg

Lise Verheijden

Logopedist

neurologische spraak-, taal- en slikstoornissen, IC, canulezorg, functionele adem- stem en spreekstoornissen, stem en larynxmanipulatie.

Marieke van Voorst

Logopedist

neurologische spraak-, taal- en slikstoornissen, pre-logopedie, (complexe) spraak- taal- eet- en drinkproblemen bij kinderen, downpoli