Ontwikkelingspoli

ETZ Elisabeth
Direct nummer
(013) 221 08 00
Route
64 (Kindercentrum)

Ontwikkelingsproblemen en twijfels rondom de ontwikkeling van het kind komen regelmatig voor. Heb je zelf twijfels over de ontwikkeling van je kind? In het ETZ bestaat de mogelijkheid om de ontwikkeling van kinderen van 0 tot 8 jaar gedetailleerd in kaart te brengen. 

Op de polikliniek worden kinderen gezien door een kinderfysiotherapeut die een ontwikkelingstest afneemt. Dit helpt om snel een beeld te vormen over de ontwikkeling van het kind. Na deze test vindt er een gesprek plaats met een gespecialiseerde kinderarts die de resultaten van het onderzoek met de ouders bespreekt. In dit gesprek geeft de arts ook duidelijkheid over eventuele vervolgstappen. 

Onderzoek

Er zijn verschillende onderzoekmethodes die we inzetten. Denk hierbij aan een MRI-scan of een uitgebreid stofwisselingsonderzoek. Met behulp van deze onderzoeksmethodes hopen wij een verklaring te vinden voor de ontwikkelingsproblematiek. 

Samenwerking

De Ontwikkelingspolikliniek werkt samen met verschillende specialisten en instanties. Zo is er contact met een kinderneuroloog en klinisch geneticus. Maar ook met de afdeling Kinderneurologie van het Radboudziekenhuis in Nijmegen. Voor eventuele vervolgstappen is er een samenwerkingsverband met het revalidatiecentrum Leijpark. 

Heb je vragen over de Ontwikkelingspolikliniek? Neem dan contact op via (013) 539 80 19. De Ontwikkelingspolikliniek is gevestigd op locatie ETZ Elisabeth.