Derma-oncologiespreekuur

ETZ TweeSteden
Direct nummer
(013) 465 54 20
Openingstijden
ma t/m vrij 8.30-17.00
Route
Polikliniekgebouw, Wachtruimte 1

Huidkanker komt veel voor. Voor uitgebreidere en complexe afwijkingen biedt het ETZ een gezamenlijk Derma-oncologiespreekuur op locatie ETZ TweeSteden bij de polikliniek Dermatologie.

Wanneer je voor het eerst komt, word je ontvangen door een dermatoloog, die de diagnose stelt en de behandelmogelijkheden bespreekt. Als het nodig is, verwijst de arts jou door naar het gezamenlijke spreekuur van de radiotherapeut en de dermatologen.

Gezamenlijk spreekuur

De specialisten bespreken na het spreekuur samen over wat voor jou de beste behandeling is en leggen dat aan jou voor. Dermatologen, radiotherapeuten en pathologen van het laboratorium staan klaar om jou te behandelen. Indien nodig raadplegen zij ook andere specialisten, zoals plastisch chirurgen, KNO-artsen en chirurgen. Niet alleen de artsen, ook alle verpleegkundigen die je bij het Derma-oncologiespreekuur tegenkomt, zijn gespecialiseerd in de behandeling van huidkanker. Zij verzorgen opvang en voorlichting en bieden persoonlijke aandacht.

Voor welke behandeling wordt gekozen, hangt af van allerlei factoren, maar kan voor elke patiënt anders zijn. Zo kiest het team soms voor behandeling met een crème, maar in andere gevallen lijkt een operatie, bestraling, photodynamische therapie (PDT) of een van de andere behandelmethoden beter te passen bij het aanpakken van de kanker.

Alles in één hand

Het Derma-oncologiespreekuur biedt jou flink wat voordelen. Zo zijn diagnose, behandeling, nazorg en controles in één hand. Dat maakt dat jij gemakkelijk afspraken maakt, snel de diagnose kunt verwachten en precies weet bij wie je terechtkunt met vragen. Patiënten met huidkanker worden met voorrang gezien en behandeld.

Meer informatie

dr. M.T. Bastiaens

Dermatoloog

dr. A.A.M. Biemans

Dermatoloog

R. Waalboer-Spuij

Dermatoloog