Longchirurgie

Longchirurgie houdt zich bezig met het behandelen van aandoeningen van de borstwand, borstholte, longen en middenrif. Operaties worden uitgevoerd in de gehele borstholte met uitzondering van het hart en de grote vaten. Deze operaties en poliklinische afspraken vinden alleen plaats op ETZ TweeSteden.

De longchirurgen S. Kleinveld, J. van der Niet en M. de Fijter hebben als één van de eersten in Nederland de VATS-techniek (videoscopic assisted thoracoscopic surgery) geïntroduceerd. Hierbij wordt door middel van een kijkoperatie een volledige longkwab met daarin een kwaadaardige longafwijking verwijderd.

In de regio wordt samengewerkt met de longchirurgen en longartsen van het Jeroen Bosch ziekenhuis om de longchirurgische zorg in Midden-Brabant 24 uur 7 dagen per week te waarborgen.

W.M. de Fijter

Vaatchirurg en longchirurg

Opgeleid tot algemeen chirurg. Daarna opleiding en focus op vaat- en longchirurgie.

S. Kleinveld

Trauma- en longchirurg

Europees gecertificeerd traumachirurg. Gespecialiseerd in bovenste extremiteit (arm) en thoraxchirurgie (trauma/chirurgie aan borstkas). Longchirurg.

J. van der Niet

Traumachirurg en longchirurg

De combinatie van goede klinische patiëntenzorg, een multidisciplinair team, en diversiteit door verschillende aandachtsgebieden vind ik belangrijk.