Centrum Voortplanting Brabant

Centrum Voortplanting Brabant helpt iedereen die te maken heeft met vruchtbaarheidsproblemen

ETZ Elisabeth
Direct nummer
(013) 221 00 60
Route
92

Heb je een kinderwens en lukt het niet om zwanger te raken? Gelukkig raakt negentig procent van alle stellen na een jaar onbeschermde gemeenschap spontaan zwanger. Gebeurt dit niet, dan kan er sprake zijn van verminderde vruchtbaarheid. Het Centrum Voortplanting Brabant (CVB) staat dan voor jou klaar. Dagelijks helpen we zowel heterostellen, lesbische stellen als alleengaanden met hun kinderwens. We zijn onderdeel van het ETZ. Hierdoor hebben we alle specialisten en expertise in huis.

In dit gedeelte bevindt zich een video. Die is niet zichtbaar omdat de cookies (nog) niet zijn geaccepteerd. Bekijk ons cookiebeleid.

"Bij Centrum Voortplanting Brabant hebben we alle aandacht voor jouw kinderwens"

 

Topklinisch expertisecentrum

Voor Centrum Voortplanting Brabant heeft het ETZ de erkenning van Topklinisch expertisecentrum ontvangen van STZ. Dit betekent dat Centrum Voortplanting Brabant hooggespecialiseerde zorg aanbiedt waarbij de patiënt centraal staat en dat medewerkers voortdurend werken aan verbetering hiervan.

Beoordelingscriteria voor deze STZ-erkenning zijn onder andere patiëntgerichtheid, deelname aan professioneel netwerk, wetenschap, multidisciplinaire continuïteit van de patiëntenzorg en innovatie. De erkenning als Topklinisch expertisecentrum geeft dus aan dat er wordt gewerkt in een topklinisch klimaat.

Meer weten over het CVB of onze behandelingen? Ga naar infocvb.nl

 

Hoe werkt het CVB?

Als het niet lukt om zwanger te raken, dan starten we in principe altijd met een diagnostisch onderzoek. Het diagnostisch onderzoek is erop gericht een of meerdere oorzaken van uitblijvende zwangerschap te achterhalen. Zo kan bijvoorbeeld het ontbreken van een cyclus bij een vrouw een reden zijn waarom de zwangerschap uitblijft. Het kan ook aan de verminderde zaadkwaliteit van een man liggen. Kortom, we starten met onderzoek naar het onderliggend probleem. In 30% van de gevallen vinden we de oorzaak bij de vrouw, bij 30% ligt de oorzaak de man en bij 30% ligt de oorzaak bij zowel de man als de vrouw, of is de oorzaak niet te verklaren.

De periode van diagnostiek houden wij zo kort mogelijk. Zodra wij alle diagnostiek uitgevoerd hebben, bespreken we de uitkomsten, de consequenties en welke behandeling passend is. Dit kan betekenen dat we adviseren het rustig af te wachten en de spontane kansen optimaal te benutten. Wanneer wat stippen op een dobbelsteen ontbreken, gooi je minder makkelijk 2×6. Om de kansen te vergroten, vullen wij de ontbrekende stippen aan. Dit kan met leefstijladviezen, seksuologische adviezen of door een bepaalde behandeling toe te passen. Zo nemen de kansen weer toe.

Zo kun je ons bereiken

Centrum Voortplanting Brabant (CVB): (013) 221 00 60
Voor het maken van een afspraak, niet-medische vragen of het opvragen van medische gegevens.  

Telefonisch spreekuur: (013) 221 30 06
Voor medische vragen en uitslagen kun je telefonisch contact opnemen van maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 en 09.30 uur en tussen 13.00 en 14.30 uur, donderdagmiddag van 13.30 tot 14.30 uur.  

Noodgevallen: Fam (013) 221 08 00
In noodgevallen kun je buiten kantooruren contact opnemen met Fam.  

Of mail naar cvb@etz.nl

 

Wij zijn een zeer ervaren, gedreven en gepassioneerd team. Ons doel is om stellen zo optimaal mogelijk te begeleiden. Dit betekent zowel medisch-inhoudelijk als in psychisch opzicht. Voor de psychologische ondersteuning maken een maatschappelijk werkster, een psycholoog en een psychiater deel uit van ons team. We hopen dat het proces zal leiden tot de geboorte van een gezond kind. Dit traject is echter niet altijd even makkelijk en wat extra ondersteuning kan dan welkom zijn. Wij doen ons uiterste best jou te helpen.

 

Behandelaren

J.M. Bernards

Arts voortplantingsgeneeskunde

Of je nu alleenstaand, lesbisch of hetero bent, kinderwens is een diep gekoesterde wens! Laat mij je helpen dit te bereiken op een kundige en menselijke manier.

dr. Dimitri Consten

Klinisch embryoloog

Ik zet mijn interesse in biologie graag in om een bijdrage te leveren aan het geluk van mensen.

E. Geenen

Arts Voortplantingsgeneeskunde VVF

Vruchtbaarheidsproblemen raken lichaam en geest. Met veel passie en eerlijkheid begeleid ik patiënten in de hoop dat ze zo snel en makkelijk mogelijk zwanger worden

dr. O. Hamdine

Arts Voortplantingsgeneeskunde VVF

Al jarenlang begeleid ik met veel passie patiënten met een kinderwens in de hoop deze te kunnen vervullen.

P. Maas-van Son

Arts voortplantingsgeneeskunde

Een niet vervulde kinderwens heeft grote impact in het heden en voor de toekomst. Als gids loop ik graag met u mee op deze soms moeilijk te bewandelen paden

dr. I.A.J. van Rooij

Gynaecoloog

Ik zie mezelf als link tussen de voorplantingsgeneeskunde (de kinderwens) en gynaecologische problemen als myomen /endometriose en de jonge zwangerschap.

dr. J.M.J. Smeenk

Gynaecoloog

Het blijft bijzonder om mensen te begeleiden en te adviseren om hun grootste wens te realiseren: een kind krijgen.

dr. E.M. Sparidaens

Arts Voortplantingsgeneeskunde VVF

Graag maak ik samen met u een persoonlijk plan om uw kinderwens te realiseren.

dr. Y.A. Wurth

Klinisch embryoloog

In het laboratorium doen we er alles aan om de beste behandeling mogelijk te maken.