Allergiecentrum

ETZ Elisabeth
Direct nummer
(013) 221 00 20
Openingstijden
ma t/m vrij 8.30-17.00
Route
35

Een allergie of overgevoeligheid komt veel voor: in Nederland ontwikkelt 1 op de 3 kinderen ergens in zijn of haar leven een allergie.

Een allergie is een abnormale reactie van het afweersysteem van het lichaam op onschadelijke stoffen, zoals stuifmeel, huidschilfers van dieren, huisstofmijt en schimmels. Deze stoffen worden allergenen genoemd. Allergie voor deze stoffen geeft bijvoorbeeld klachten van neusverstopping, niezen, snotteren, tranende ogen en jeuk aan ogen, neus en keel.
Daarnaast kunnen mensen ook allergisch reageren op voeding, insectensteken (wesp of bij) en geneesmiddelen.

De allergologen in het ETZ zijn gespecialiseerd in onderzoek naar de oorzaak en de behandeling van een allergie. Het specialisme Allergologie is gevestigd in ETZ Elisabeth.

Bekijk de pagina van onze polikliniek voor informatie over de dagelijkse gang zaken.

Hét Allergologisch Centrum in de regio

Is de patiënt allergisch en zo ja, wat is dan de geschikte behandeling? Het specialisme Allergologie houdt zich bezig met deze vragen. We werken samen met diverse andere specialismen in het ziekenhuis. De allergologen van het ETZ bieden uitmuntende zorg voor patiënten met een allergie, zowel binnen als buiten de regio Midden-Brabant.

Topklinisch expertisecentrum

Voor allergologie heeft het ETZ de erkenning van Topklinisch expertisecentrum ontvangen van STZ. Dit betekent dat in het ETZ bijzondere kennis en expertise aanwezig is voor deze patiënten en verwijzers, 24 uur per dag en zeven dagen per week dezelfde hooggekwalificeerde zorg levert en dat medewerkers voortdurend werken aan verbetering hiervan. Beoordelingscriteria voor deze STZ-erkenning zijn onder andere patiëntgerichtheid, deelname aan professioneel netwerk, wetenschap, multidisciplinaire continuïteit van de patiëntenzorg, innovatie. De erkenning als Topklinisch expertisecentrum geeft dus aan dat er wordt gewerkt in een topklinisch klimaat.

Welke allergieën behandelen wij?

Soorten allergieën die wij behandelen:

J.H. Oostenbrink

Allergoloog

Ik behandel alle allergologische ziektebeelden bij volwassenen èn kinderen, zoals anafylaxie, hooikoorts, astma, voedselallergie, eczeem, insectenallergie, geneesmiddelallergie.

dr. J.F.C. Tomee

Internist-Allergoloog

Heldere communicatie en goede begrijpelijke uitleg vind ik belangrijk in mijn contact met patiënten. De patiënt is immers degene die met de adviezen verder moet.

R. Otten

Internist - allergoloog - immunoloog

Specialist in het vakgebied allergologie. Juiste diagnostiek en behandeling of alternatieven bekijken is het doel in de spreekkamer.

L.J. Landzaat

Kinderarts-allergoloog

Ieder kind verdient de beste zorg. Ik werk als kinderarts-allergoloog met als doel kinderen met allergieën zo goed mogelijk te behandelen.