ETZ Buiten Gewone Grenzen

Stichting ETZ Buiten Gewone Grenzen

De stichting ETZ Buiten Gewone Grenzen is verbonden aan het ETZ. Sinds 1994 ondersteunt zij zorgprojecten in het buitenland, voorheen onder de naam van TweeSteden over de grenzen en Maria voor Anderen. Ook stimuleert de stichting de uitwisseling van personeel tussen het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis en twee ziekenhuizen in Tanzania en Oekraïne.

De projecten van ETZ Buiten Gewone Grenzen zijn divers. Oorspronkelijk bestond de hulp voornamelijk uit financiële bijdragen, goederen en apparatuur. De laatste jaren worden ook werkstages georganiseerd. Kennis en ervaring uitwisselen blijkt een stevige basis voor ieders ontwikkeling.

Steun ETZ Buiten Gewone Grenzen

De stichting ETZ Buiten Gewone Grenzen doet haar werk met geld van anderen. Veel medewerkers van het ETZ geven maandelijks via hun salaris een bijdrage. Daarnaast is deze afhankelijk van donaties door bedrijven, organisaties en particulieren.

Wilt u onze stichting ook steunen? U kunt uw bijdrage overmaken op rekeningnummer NL15INGB0000334400 ten name van stichting ETZ Buiten Gewone Grenzen, eventueel onder vermelding van een specifiek project. Ook staan in de entreehallen van locaties ETZ TweeSteden en ETZ Waalwijk boxen waarin u geld kunt deponeren.

Contact

Wilt u meer informatie over ETZ Buiten Gewone Grenzen? Mail naar etzbuitengewonegrenzen@etz.nl.

Secretariaat:
Georgette van de Sanden, secretaresse Raad van Bestuur (013) 539 34 57.

Bestuur ETZ Buiten Gewone Grenzen

Het bestuur van de stichting ETZ Buiten Gewone Grenzen bestaat uit:

  • drs. L.J.C.G.M. (Loeks) van der Veen, voorzitter (voormalig lid Raad van Bestuur)
  • mr. A.L.J. (Ton) van Dooremalen, secretaris/penningmeester (secretaris Raad van Bestuur)
  • dr. A.J. (Anton) Breeuwsma, lid en coördinator project Tanzania (uroloog)
  • Mw. J. (Jeannet) de Graaf, lid en coördinator project Oekraïne (projectleider Zorgdomein, Adviesbureau)
  • J.L.M. (Sjef) de Laat, lid (verpleegkundige CCU locatie ETZ TweeSteden)
  • Mw. M.J. (Marjorie) van Roozendaal, lid (verpleegkundige neonatologie en OR-lid)
  • Mw. J. (Janny) van de Laar, lid (coördinator Oncologisch Centrum ETZ Elisabeth)
  • drs. J.F.W.M. (Jan) Molkenboer, lid (voormalig longarts TweeSteden)
Kinderziekenhuis Lviv

Het gespecialiseerde kinderziekenhuis in Lviv (Oekraïne) is een regionaal kinderziekenhuis waar vooral kankerpatiëntjes worden behandeld. De stichting ETZ Buiten Gewone Grenzen ondersteunt het kinderziekenhuis met medicijnen, apparatuur, medische materialen, renovatie van ruimtes en kennis door uitwisseling van personeel. Over en weer vinden jaarlijks stage-uitwisselingen plaats.

Jeannet de Graaf (coördinator) en Janny van de Laar (coördinator stages) houden vinger aan de pols bij lopende projecten en denken mee over nieuwe doelen en werkstages. De Graaf en Van de Laar zijn ook bestuurslid van de stichting ETZ Buiten Gewone Grenzen.

Same District Hospital

De werkgroep Tanzania is actief in een gedeelte van Tanzania. In de regio Kilimanjaro ligt het plaatsje Same waar de stichting ETZ Buiten Gewone Grenzen het Same District Hospital heeft geadopteerd. In Same hoopt de stichting een aantal doelen te verwezenlijken.

Allereerst moet de basiszorg in het ziekenhuis verbeterd worden. Daarnaast besteedt de stichting veel aandacht aan kennisoverdracht tussen verpleegkundigen en wordt het ziekenhuis materieel ondersteund met hulp van de lokale bevolking.

Benieuwd naar de ervaringen van medewerkers van het ETZ TweeSteden? Bekijk de bundeling van ervaringsverhalen en foto's van de laatste 20 jaar.

Rondleiding Same District Hospital

Hopelijk ben je geïnteresseerd geraakt in het District Hospital in Same en wordt het tijd om eens een kijkje te nemen in dit Tanzaniaanse ziekenhuis in de regio Kilimanjaro. Dus kruip in een stoel en laat je in ruim vier minuten rondleiden door dit Tanzaniaanse ziekenhuis.

Tanzania-(1).png