'Positief getest': documentaire over coronacrisis in ETZ

Op dinsdag 1 september om 19.30 uur werd via Omroep Brabant de 45 minuten durende documentaire Positief getest uitgezonden. Een documentaire over de coronacrisis in het ETZ.

terugkijken

In dit gedeelte bevindt zich een video. Die is niet zichtbaar omdat de cookies (nog) niet zijn geaccepteerd. Bekijk ons cookiebeleid.

De première vond diezelfde dag plaats in Euroscoop bioscoop in Tilburg voor genodigden. 

De documentaire is een ode aan de medewerkers van het ETZ, die in deze documentaire hun verhaal doen. Dat laat zien wat er allemaal in het ziekenhuis gebeurde tijdens deze bijzondere tijd. De verpleegkundige op de corona-afdeling, de schoonmaker op de intensive care en de medewerker op de afdeling inkoop die het ziekenhuis hielp aan voldoende beschermingsmiddelen.

Maar ook de zorgmanager die betrokken was bij de uitplaatsingen van patiënten naar andere ziekenhuizen en de medewerkers van de afdeling communicatie die zorgden dat patiënten, bezoekers en medewerkers op tijd de juiste informatie kregen. Samen zorgden ze ervoor dat het ETZ die grote hoeveelheid patiënten de best mogelijke zorg bleef geven.

‘Helden van de zorg’
Met de documentaire wil het ETZ hun eigen ‘helden van de zorg’ ook de mogelijkheid bieden om een compleet beeld te krijgen van de bijzondere tijd waarin zij hun werk gedaan hebben.

Coproductie

De documentaire is een coproductie van het ETZ en GIG creative film production in nauwe samenwerking met Omroep Brabant.
De documentaire is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant.

Magazine

Ondersteunend aan de documentaire is er een speciaal magazine gemaakt waarin we met verschillende betrokkenen de situatie in beeld brachten: Positief-getest-magazine-(4).pdf

Praat mee

Wil je ons laten weten wat je er van vond? Gebruik dan de hashtag #positiefgetest op sociale media of tag ons ziekenhuis in je bericht.

De Raad van Bestuur in gesprek met patiënt Han van de Pol. Een medewerker van het ETZ wordt geïnterviewd door een verslaggever van Radio 1.

'Positief getest': documentaire over coronacrisis