Bewegen na ontslag

Na je ontslag uit het ziekenhuis heb je verschillende manieren om te herstellen. Voldoende beweging is daarbij belangrijk.

Je kunt het bewegen zelf weer opbouwen, door je eigen activiteiten weer langzaamaan op te pakken en uit te breiden. Sportte je voor je ziekenhuisopname? Overleg dan met je behandelend arts of fysiotherapeut wanneer je dit weer kunt oppakken. Was je tijdens je opname in het ziekenhuis onder behandeling van een fysiotherapeut? Dan kan het voorkomen dat je thuis verder gaat bij een fysiotherapeut bij jou in de buurt. Je kunt dan onder begeleiding van een fysiotherapeut een revalidatieprogramma opstellen. In de regio zijn diverse netwerken actief met gespecialiseerde fysiotherapeuten.

Als je moet revalideren na je opname is een fysiotherapeut vaak betrokken bij deze revalidatie. De ziekenhuisfysiotherapeut maakt een overdracht naar de fysiotherapeut van de revalidatie, zodat je samen verder kunt werken aan je herstel. Het kan ook zijn dat je een revalidatieprogramma gaat volgen in het ETZ.

BEWEGEN EN JUISTE VOEDING

Naast bewegen is gezond en lekker eten bij ziekte extra belangrijk omdat het zorgt voor een sneller herstel. Daarom besteden wij veel aandacht aan voeding en een gezonde leefstijl. Goede, uitgebalanceerde voeding voorkomt ziekten, zorgt voor een beter immuunsysteem, vermindert complicaties na een ingreep en verlaagt infectiegevaar. 

Eiwit als krachtpatser

Ziek zijn is topsport. Daarom is goed eten extra belangrijk. Daarbij is eiwit het toverwoord in alle ziekenhuizen. Het versnelt wondgenezing en helpt spieropbouw. Om al die eiwitten aan het werk te krijgen, moet je wel bewegen. Eiwit zit vooral in zuivel of sojaproducten, kaas, vlees, vis en natuurlijk in een eitje. 

Onze diëtisten

Onze diëtisten werken op de verpleegafdelingen om je voedingstoestand te verbeteren. Daarnaast begeleiden zij patiënten met bijvoorbeeld nierziekten, kanker, darmklachten of slikproblemen bij het samenstellen van een passende voeding.

De diëtist is deskundig op het gebied van voeding en diëten en kan al je vragen over voeding beantwoorden. De diëtist adviseert patiënten op verwijzing van hun arts. Heb je een dieetvoorschrift? Dan zorgt de diëtist voor een dieetadvies, met producten die je het beste kunt gebruiken.

 

Meer weten over Eten voor jou?