Julliëtte van Eerd in raad van bestuur ETZ

12 oktober 2023

Julliëtte van Eerd - Vismale (55) stapt per 15 januari 2024 over naar het ETZ. Zij vormt dan  samen met voorzitter Bart Berden en Gerard van Berlo de raad van bestuur. Van Eerd is op dit moment nog voorzitter raad van bestuur bij GGz Breburg. 

De nieuwe bestuurder volgt Anita Wydoodt op, die na ruim zeven jaar afscheid heeft genomen van het ETZ en sinds 1 oktober 2023 de functie van voorzitter raad van bestuur vervult bij de Parnassia Groep.

Julliëtte van Eerd kijkt uit naar haar start in het ziekenhuis: “Ik ben blij met mijn benoeming en het vertrouwen van de raad van toezicht, het bestuur en de betrokken gremia. De afgelopen jaren heb ik het ETZ leren kennen als ambitieus topklinisch ziekenhuis en als prettige partner in de regio. Ik kijk er naar uit om samen mét medewerkers en ketenpartners in de omgeving, het ETZ ook in de toekomst mensgericht, toegankelijk en duurzaam te houden."

De tekst gaat verder onder de foto.

Julliëtte van Eerd - Vismale
Julliëtte van Eerd - Vismale

Voorzitter van de raad van toezicht David Voetelink: “De raad van toezicht is zeer verheugd dat Julliëtte van Eerd 15 januari zal toetreden tot de raad van bestuur. Met haar brede ervaring in de zorg en haar enthousiaste persoonlijkheid zal Julliëtte veel voor het ETZ betekenen en helpt ze het ziekenhuis verder om het beleidsplan 2030 'Hart en Lef' te realiseren."

Bestuursvoorzitter Bart Berden: “Gerard van Berlo en ik zijn opgetogen met de komst van Julliëtte van Eerd. Ze kent het zorglandschap in Brabant heel goed en onze eerdere bestuurlijke overleggen met haar waren erg plezierig en succesvol. We zien uit naar een hechte samenwerking."

Julliëtte van Eerd heeft een uitgebreide staat van dienst in de zorgsector. Zij was eerder onder meer voorzitter raad van bestuur bij ggz-instelling Mondriaan in Heerlen en directeur/manager bedrijfsvoering bij de Sint Maartenskliniek in Nijmegen.
Verder is Julliëtte van Eerd nu lid raad van toezicht Koninklijke Auris Groep en lid raad van commissarissen samenwerkingsorganisatie Humo voor huisartsen.​