Bam!: inspirerend boek voor chronische patiënten

5 juli 2023

Neuroloog prof. dr. Leo Visser heeft in het ETZ het boek ‘Bam!’ in ontvangst genomen. Dit boek, geschreven door Daphne Depassé, neemt de lezer mee op een authentieke en eigenwijze ontdekkingstocht door het leven na de diagnose multiple sclerose (MS). Het symboliseert de veranderende perspectieven van waaruit patiënt Daphne de wereld bekijkt.

In ‘Bam!’ deelt Daphne Depassé haar persoonlijke reis nadat ze op een vrijdagmiddag de diagnose MS kreeg. Ze werd gedwongen om haar leven en toekomst opnieuw vorm te geven. Met vastberadenheid begaf ze zich op een avontuur vol onderzoek, leren en ontdekken. Ze bedacht slimme lifehacks, vaardigheidjes die het leven makkelijker maken. Ook ondernam Daphne creatieve pogingen om nieuwe wegen te vinden. Uiteindelijk kwam ze tot belangrijke inzichten, waardoor ze de kans kreeg om haar leven terug te veroveren.

De tekst gaat verder onder de foto.

Auteur Dapne Depassé ziet via het beeldscherm toe hoe prof. dr. Leo Visser haar boek Bam! in ontvangst neemt. ETZ Film & Fotografie/Ellen den OudenAuteur Dapne Depassé ziet via het beeldscherm toe hoe prof. dr. Leo Visser haar boek Bam! in ontvangst neemt. ETZ Film & Fotografie/Ellen den Ouden

Nieuw perspectief

‘Bam!’ is een fascinerend en waardevol boek, niet alleen voor degenen die te maken hebben met de uitdagingen van MS, maar ook voor iedereen die geconfronteerd wordt met onvermijdelijkheden en beperkingen in het leven. Het biedt een nieuw perspectief aan alle chronische patiënten en raakt de levens van mensen op een diepgaande manier.
Leo Visser zegt over het boek: "Ik heb het in één keer uitgelezen. Bam! biedt een waardevol inzicht in de veerkracht van de menselijke geest en de mogelijkheid om een betekenisvol leven te leiden, zelfs in het licht van grote uitdagingen. Het is een boek dat anderen zal inspireren en weer in hun eigen kracht zal zetten”.

Erkenning

De virtuele overhandiging van het boek ‘Bam!’ aan Leo Visser markeert een belangrijk moment van erkenning voor het inspirerende verhaal van Daphne Depassé. Het illustreert ook de voortdurende inzet van professionals in de gezondheidszorg om patiënten te ondersteunen en te begeleiden in hun reis naar herstel en een beter leven. Leo Visser: “Het boek past goed bij een onderwerp waar ik mij al jaren mee bezighoud: patiëntenperspectief bij MS en andere chronische ziekten. Hoe kunnen deze patiënten meer grip op hun leven krijgen? Het boek geeft een antwoord op deze vraag.”

Over de auteur

Daphne Depassé, de auteur van "Bam!", is een veelzijdige professional met een achtergrond als kennismanager, onderzoeker en podcastmaker. Eerder schreef ze de boeken ‘Factor K: How to Make Knowledge Work’ en ‘15 praktijkverhalen over kennismanagement’. Daarnaast is ze grondlegger van de Plan B-methodiek en oprichter van denktank The Boosting Board.

Bam! (ISBN: 9789493282179) is voor € 19,00 te koop in de boekhandel.