Wat is goede zorg voor jou?

9 juni 2023

Op vrijdag 9 juni is het de jaarlijkse What Matters To You?-dag in het ETZ. Tijdens deze internationale dag staat nog meer dan anders centraal wat onze patiënten en hun naasten belangrijk vinden. Wij stellen ze een vraag!

Voor goede zorg zijn de persoonlijke wensen, behoeften en zorgen van onze patiënten heel belangrijk. Daarom gaan collega’s van de werkgroep Persoonsgerichte zorg (voorheen werkgroep Patiëntenparticipatie) en de Cliëntenraad van vrijdag 9 tot en met donderdag 15 juni met patiënten en hun naasten in gesprek, zodat wij onze zorg nog persoonlijker en beter kunnen maken. Wij zijn benieuwd naar hoe wij voor hen het verschil kunnen maken en stellen de vraag: Wat vindt u als patiënt of naaste belangrijk?

Wensboom

Op alle drie onze locaties staat van 9 tot en met 15 juni een wensboom in de centrale hal. Hier staat vaak een lid van de werkgroep Persoonsgerichte zorg en/of een lid van de Cliëntenraad bij. Zij spreken patiënten en naasten aan voor een kort gesprek over wat zij belangrijk vinden. Vervolgens kunnen patiënten en naasten dit op een kaartje schrijven en in de wensboom hangen. Op vrijdag 9 juni, de officiële What Matters To You-dag, ontvangen patiënten en naasten die een kaartje in de wensboom hangen een bloem als bedankje voor hun input. 

Tekst gaat verder onder de fotoWensboom 2023Patienten hangen hun wens aan de wensboom.

Bezoek aan patiënten

Op vrijdag 9 juni gaan leden van de werkgroep Persoonsgerichte zorg ook langs een aantal verpleegafdelingen om met patiënten te praten over wat zij belangrijk vinden. Patiënten krijgen een bloem als bedankje voor h​un input.

De resultaten

Aan het eind van de week verzamelen we alle feedback. We gebruiken dit voor het doorvoeren van verbeteringen en complimenten worden doorgegeven aan de betreffende afdelingen.